KENAN KUZUCU

Irak'ın kuzeyindeki Pençe Harekatı Bölgesi’nde, terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu şehit olan Kırıkkaleli Piyade Uzman Çavuş Halil Çelebi, törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Kuzey Irak'ın Hakurk bölgesindeki Goraspi Dağı'ndan teröristler tarafından açılan taciz ateşinde, üs bölgesinde görevli 27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Halil Çelebi şehit oldu.

Şehit Çelebi için ilk tören, sabah saatlerinde Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlendi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Halil Çelebi'nin naaşı helikopterle Yüksekova'ya buradan da uçakla Ankara'ya, daha sonra da karayolu ile Kırıkkale'ye getirildi.

Kırıkkale´nin Balışeyh ilçesine bağlı Kırlangıç köyü nüfusuna kayıtlı ve evli olan Şehit Piyade Uzman Çavuş Halil Çelebi’nin Türk bayrağına sarılı naaşı askerlerin omuzlarında Kırıkkale Merkez Nur Camisi’ne getirildi. Cenaze törenine katılan şehidin babası Vehbi, annesi Hatun, eşi Ayşe Nur ve şehidin diğer yakınları güçlükle ayakta durabildi.

Öğle namazına müteakip cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında taşınan şehit, Balışeyh İlçesi’ne bağlı Kırlangıç Köyü’nde toprağa verildi.

Kaynak: anka