KENAN KUZUCU 

Kırıkkale'de Covid-19 temaslısı bir aile, polisin HES kodu uygulaması sırasında trafikte yakalandı. Karantinada olması gereken ailenin, başka bir mahalleye yoğurt bırakmaya gittiği belirlendi. Ailenin üç ferdine, 4 bin 50’şer lira para cezası kesildi.

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde HES kodu uygulaması yaptı. Çalılıöz mahallesinde durdurulan otomobilin sürücüsü Tahsin K.'nın (35) Covid-19 temaslısı olduğu ve evinde karantinada olması gerektiği belirlendi.

Kırıkkale Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi'ne haber verildi. Olay yerine gelen Salgın Denetim Merkezi ekibi, Tahsin K. ile aynı araçta bulunan eşi Sultan K. ve oğlu Murat Can K.'nın, evde bulunan diğer oğullarından dolayı temaslı olduğu saptadı.

Ailenin üç ferdine, 4 bin 50'şer lira idari para cezası uygulandı. Temaslı aile, polis ve salgın ekiplerince evine kadar götürülerek karantinada kalmaları gerektiği belirtildi. Temaslı ailenin, başka bir mahalleye yoğurt bırakmaya gittiği ve dönüş yolunda ekiplere yakalandığı bildirildi.

Kaynak: anka