ÖZGE ZAİM

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eskişehir Şubeler Platformu, yeni toplu sözleşme süreci için; "Devasa sorunlar karşımızda dururken bir daha yüzde 3’le- 4’lerle bağıtlanacak bir sözleşmenin sorumluğunu tek başına üstlenmeye Memur Sen üyeleri hazır mı? Hamasi nutukları herkes bir kenara bıraksın, kamu emekçilerinin gerçek sorunları kapalı kapılar ardında değil, ortak ve şeffaf bir süreç içinde mücadele ile çözmek için taşın altına elini koysun” açıklamasını yaptı. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eskişehir Şubeler Platformu, toplu sözleşme süreciyle ilgili basın açıklaması yaptı. Eğitim-Sen Kayseri Şube binası önünde yapılan açıklamada, “Birleşe birleşe kazanacağız. İnsanca yaşam, demokratik Türkiye” şeklinde sloganlar atıldı.

KESK Dönem Sözcüsü Ayhan Gürler, küresel salgını fırsata çeviren siyasi iktidar tarafından kamu emekçilerinin ekonomik, özlük ve sosyal haklarının birer birer tırpanlandığını söyledi. “İcazet sendikacılığı” yapanların beş dönemdir hangi sorunu çözdüğünü soran Gürler, yeni sözleşme sürecini anımsattı ve şunları söyledi:

“Covid-19 pandemisi ile birlikte derinleşen ekonomik kriz, kamu emekçilerinin alım gücünün iyice düşmesi, gerçek enflasyon karşısında ücretlerin erimesi, uzaktan çalışma ile birçok ek ödemenin kesilmesi, sözleşmeli çalışmanın yaygınlaştırılması, torpilin, kayırmacılığın fevkalade artışı gibi devasa sorunlar karşımızda dururken bir daha yüzde 3’le- 4’lerle bağıtlanacak bir sözleşmenin sorumluğunu tek başına üstlenmeye Memur Sen üyeleri hazır mı? Hamasi nutukları herkes bir kenara bıraksın, kamu emekçilerinin gerçek sorunları kapalı kapılar ardında değil, ortak ve şeffaf bir süreç içinde mücadele ile çözmek için taşın altına elini koysun.”

 

Kaynak: anka