Kemik Kanseri tedavisi ile hastalığı yenen 11 yaşındaki Ecrin Aydoğ yaşadıklarını kitap yazarak anlattı. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’yı ziyaret eden Aldoğ, Çankaya'ya kitabını hediye etti, kanser tedavisi gören çocuklara yapılan desteklerden dolayı da teşekkür etti.

Uşak’ta yaşarken 9 yaşında kemik kanseri hastalığına yakalanan Ecrin Aydoğ, İzmir’de tedavi olduğu süreci, hastalığı nasıl atlattığını ve kanserli çocukların yaşadıkları duyguları “Bir Ecrin Hikayesi” isimli kitabında anlattı.

Tedavisi süresinde annesi Pelin Aydoğ ile birlikte Balçova’daki İzmir Hasta Çocuk Evleri Gönüllülerinin tahsis ettiği evde konuk olan Aydoğ, kitabının basılmasının ardından kendisi gibi tedavi olan çocukları ve kendisine tedavisi sırasında destek olan kişileri ziyaret etmeye başladı.

Aydoğ ile tedavisi sırasında tanışan Başkan Fatma Çalkaya “Ecrin sadece kendisi gibi tedavi olan çocuklara değil bizlere de umut ışığı oldu. Yaşama azminin ne kadar önemli olduğunu anlattı. Biz, ilçemizde tedavi gören çocuklarımıza elimizden gelen desteği veriyoruz. Bundan sonra onlara Ecrin’i de anlatarak morallerini yüksek tutmaya çalışacağız” dedi.

Kaynak: anka