İzmir Kemalpaşa Belediyesi, ilçeye FIFA standartlarına uygun 76x113 metre boyutlarında futbol sahası ile 2 bin 200 metrekarelik alanda açık hava düğün salonu kazandırıyor.

Ören 75. Yıl Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 17 bin metrekare alana yapılacak olan ve kazı aşamasındaki proje dahilinde futbol sahasının yanı sıra yürüyüş yolu, futbolcular ve hakemler için soyunma odası, egzersiz alanı, çocuk oyun alanı, kafe, büfe, umumi tuvaletler de yapılacak. Ayrıca mevcut tribünün de uzatılması sağlanacak. Aynı alanda yapılacak açık hava düğün salonu içerisine gelin ve damat odası da bulunan bir sosyal alan yapılacak. Projenin 150 gün içerisinde tamamlanarak hizmete girmesi öngörülüyor.

“İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN”

Futbol sahası ve açık hava düğün salonu için başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP'li Rıdvan Karakayalı, “İlçemizde bulunan spor alanlarını daha modern ve kullanılır bir hale getirmek istiyoruz. Kemalpaşa’mızın sosyal ve spor alanlarını özellikle gençlerimizin daha verimli kullanabilmesi amacıyla yeni baştan inşa ediyoruz. Öte yandan vatandaşlarımızın yaklaşan yaz mevsimiyle düğünlerini de rahat yapabileceği açık hava düğün salonu, proje bitiminde geniş kapasitesiyle hizmet verecek. İlçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: anka