İzmir Kemalpaşa’da, “2. Çevreyolu” olarak bilinen 80 hektar büyüklüğünde Kuzey Kentsel Gelişme Alanı Uygulama İmar Planı süreci tamamlandı. 10 yıllık mücadelenin ardından imar sorununun çözüldüğünü söyleyen Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, "Modern Kemalpaşa'yı inşa ediyoruz. Vatandaşlarımız belediyeye gelerek tapularını alabilirler" dedi.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın girişimiyle 2010 yılında başlatılan imar planı süreci tamamlandı. İlçe sınırlarında mevcut yerleşim yerinin kuzey kısmında yer alan yaklaşık 80 hektar alanın, Küçük Sanayi Alanı karşısından başlayarak Belediye Hizmet Binası’na kadar olan kısmının 1/1000 ölçekli imar uygulama süreci tamamlanırken, arsa tapuları çıktı. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, 10 yıllık mücadelenin ardından imar sorunun çözüldüğünü belirterek yurttaşlara tapularını almaları için çağrı yaptı.

“21. YÜZYILA YAKIŞIR BİR KEMALPAŞA”

Yeni imar planları ile Kemalpaşa’nın modern bir görünüme kavuşacağını söyleyen Başkan Karakayalı şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız belediyemize gelerek tapularını alabilirler. Kısa süre önce duyurduğumuz üniversite ve metro müjdesinden sonra bir hayalimizin daha gerçekleşmesinin ve büyük bir sorunun daha çözüme kavuşmasının mutluluğunu yaşıyoruz. 2. Çevreyolu olarak bilinen yeni uygulama alanında geniş yeşil alanlar, yeni eğitim alanları ve ferah bir kent yaratılacak. İzmir’in parlayan yıldızı Kemalpaşa’mız 21. yüzyıla yakışır bir ilçe olacak. Ayrıca bu alanın imara açılmasıyla ilçemizde ticaret hacmi genişleyecek, istihdamda artış olacak. Kemalpaşa’mıza hayırlı uğurlu olsun.” 

TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEK, İSTİHDAMA KATKIDA BULUNACAK

Karakayalı’nın ilk dönem başkanlığında başlayan, ikinci döneminde sonuçlanan kuzey imarı çalışma alanı ile ilçe merkezindeki trafik sorunun giderileceği, projelendirme süreci sonrası yeni başlanacak inşaat alanları ile de ilçede ciddi bir istihdam sağlanacağı belirtiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında yer alacak olan yeni çevreyolu da 17 metre genişliğinde olacak.

İLÇE TARİHİNİN EN KAPSAMLI İMAR UYGULAMASI

Kuzey İmar çalışması ile yaklaşık 2 bin 500 adet daire ile bu dairelerin bulunduğu imar adaları içerisinde, modern kentleşme kriterlerine uygun otopark alanları ve geniş yeşil alanlar yer alacak. Ayrıca bölgede vatandaşların hizmetine açılacak olan yaklaşık 80 bin metrekare park alanı, yeni eğitim alanları, ibadet alanları, kültürel tesis ve belediye hizmet alanları ayrıldı. Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı’nın girişimleri ile hızlanan ilçe tarihinin en kapsamlı imar uygulaması süreci, projelendirme safhasında Başkan Karakayalı tarafından bizzat takip edilerek, en kısa sürede tamamlanacak.

 

Kaynak: anka