Kemalpaşa Belediyesi, İzkitap Gönüllüleri Temsilcisi Mesut Tim’in iş birliğinde Ören Mahallesi’ne yeni bir kütüphane kazandırıyor. Kütüphane, 16 Mayıs 2001 yılında görev dönüşü bindiği uçağın düşmesiyle Malatya’da şehit olan Yüzbaşı Hakan Bizrenli’nin adını taşıyacak.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, geçtiğimiz Mart ayında Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş'in isminin yaşatıldığı kütüphanenin açılışını Bağyurdu Mahallesi’nde Haziran ayında gerçekleştirmişti. İlçede devam eden kütüphane seferberliği kapsamında Ören’de açılacak yeni kütüphanede de 2001 yılında şehit olan Yüzbaşı Hakan Bizrenli’nin adı yaşatılacak.

Tüm demirbaş malzemelerinin Kemalpaşa Belediyesi tarafından karşılandığı kütüphanede, 4 bin kitabın yanı sıra, yetişkinler ve çocuklar için ayrı bölümler yer alacak. Kütüphanede, Atatürk kitapları, dilbilim kitapları, yerli ve yabancı romanlar ile şiir kitaplarına ek olarak akıl-zekâ oyunları da bulunacak.

AÇILIŞ KURDELESİNİ, BAŞKAN KARAKAYALI KESECEK

Eylül ayından itibaren yapımına başlanılan kütüphanenin çalışmalarında sona gelindi.

Ören Mahallesi’nde faaliyete geçirilecek kütüphanenin açılışı, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı tarafından 15 Eylül Çarşamba günü 15.30’da gerçekleştirilecek. Açılışta, keman ve Türk Sanat Müziği dinletisi de yer alacak.

 

 

Kaynak: anka