Dernek ve kitle örgütleri ile bir araya gelen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, son olarak 36 derneğin oluşturduğu Seyitgazi Dernekler Platformu ile buluştu. Siyasi gündeme ve Türkiye’nin ekonomik durumuna dair açıklamalarda bulunan Kurt, Seyitgazi’nin hak ettiği yere gelebilmesi için işbirliği çağrısı yaparak, “Önümüzdeki süreçte, Seyitgazi’yi ayağa kaldırmalıyız, Bu imkânımız var, Seyitgazi’nin sorunlarını çözmek için adım atalım, birlikte formüller üretelim” dedi.

Seyitgazi Dernekler Platformu’nun düzenlediği toplantıya Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, CHP Seyitgazi İlçe Başkanı Volkan Emre Kılıç, Seyitgazi Dernekler Platformu Başkanı Kadri Ay, Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcıları, dernek yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“HESAP VEREBİLEN BİR BELEDİYEYİZ”

“Pandemi nedeni ile sizlere gecikmiş bir teşekkür borcum var. Sizlere bu borcu ödemeye geldim” diyen Kurt, hesap verebilen bir belediye olarak, her türlü aşamadan geçerek, bütün hesapları verdiklerini belirtti. Kurt, “Odunpazarı Belediyesi, şu anda Türkiye’de ekonomik anlamda sıkıntı çekmeyen birkaç belediyeden birisidir. Bunun altında da yatırımları doğru yere yaparak, doğru işler gerçekleştirmek yatıyor. Çok para harcamak, çok yatırım yapmak anlamına gelmez. Her harcanan parada yetimin, fukaranın, garibanın hakkı vardır. Bu yüzden harcadığımız her kuruşun hesabını verebilir olmamız gerekli” dedi.

“SEYİTGAZİ’Yİ AYAĞA KALDIRMALIYIZ”

Konuşmasına “Önümüzdeki süreçte, Seyitgazi’yi ayağa kaldırmalıyız, Bu imkânımız var, Seyitgazi’nin sorunlarını çözmek için adım atalım, birlikte formüller üretelim” sözleri ile devam eden Kurt, derneklerin fikirleri alınarak Seyitgazi’nin hak ettiği yere gelebilmesi için bir an önce çalışmalara başlanılması gerektiğini söyledi. Seyitgazi’nin nüfus potansiyelinin yüksek olduğunu ifade eden Kurt, “Bu dönemde bir milletvekilimiz yok. Doğru organizasyonlarla yine Seyitgazi’den bir-iki milletvekilimizi çıkaralım. Çıkardığımız kişiler de Seyitgazi’nin sorunları ile ilgilensin. Yerel yöneticiler olarak bizler de onlara katkı sunalım. Bu söylediklerim sizin için çok zor değil, çünkü bu işi bilen insanlarsınız. İstediğiniz partiden milletvekili çıkarabilirsiniz. Yeter ki bu işi sıkı tutun. Bu günlerin de yakın olduğunu düşünüyorum” dedi.

TEPE: “BAŞKAN KURT İLE SÜREKLİ TEMAS HALİNDEYİZ”

Toplantıda konuşma yapan isimlerden biri de Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe oldu. Gerçekleştirilen bu toplantıların çok önemli olduğunu vurgulayan Tepe, toplantıya katılan herkese teşekkür etti. Başkan Kurt ile sürekli temas halinde olduğunu söyleyen Tepe, bu sebepten dolayı  Kurt’a teşekkür etti.

 

Kaynak: anka