DAVUT GÜLEÇ

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, “Kısıtlama günlerine geri dönmeyi istemiyoruz” diyerek aşı yaptırmayan herkese aşı çağrısı yaptı.

KAYSO Meclisi’nin ağustos ayı toplantısı, video konferans sistemi üzerinden yapıldı. Toplantıya, KAYSO Meclisi üyeleriyle meslek komitesi, disiplin kurulu ve yüksek istişare kurulu üyeleri katıldı.

KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, ülke olarak kamu ve özel sektörle el ele verip üretim ekonomisine gereken desteği vererek en kısa zamanda ölçek ekonomisine geçilmesi gerektiğini vurguladı. Özkaya, “Tarih ve zaman bize bu fırsatı vermektedir. Son dönemde reel sektördeki toparlanma, yurt dışından kaynaklı hızlı talep artışları, lojistik avantajımız, ürün kalitemiz ve çeşitliliğimiz bu fikrimizi doğrulayan tezlerdir” dedi.

Daha sonra söz alan Mehmet Büyüksimitçi, son zamanlarda Covid-19 salgınında vaka sayılarının tedirgin edici seviyelere ulaştığına dikkat çekti. Büyüksimitçi, şöyle konuştu:

“Tedbirli olmazsak salgını durdurmak çok daha uzun sürebilir. Eğitim, iş ve sosyal hayatın sekteye uğramaması için aşı, olmazsa olmaz gereklilik haline gelmiştir. Zira henüz toplumsal bağışıklığı elde etmiş değiliz. Bilindiği üzere, en az iki doz aşı olmadan da bağışıklık elde edilemiyor. Şu an aktif vakalarımızın ve hastanelerde yatan hastalarımızın çok büyük kısmı aşısı tamamlanmamış kişilerden oluşuyor. Kısıtlama günlerine geri dönmeyi istemiyoruz. Dolayısıyla birinci önceliğimiz, üretimin sekteye uğramaması adına, öncelikle işletmelerimizde aşı olma oranlarımızı daha da yukarılara çekmemiz, sonra da bireysel aşılarımızı olarak topluma karşı ödevimizi yerine getirmemiz gerekiyor. Kayseri olarak henüz ikinci doz aşısını yaptıranların oranının yüzde 50 civarında. 50 yaş üzeri vatandaşları bir an evvel 3. doz aşılarını olmaya, iki doz aşı olmamış vatandaşlarımızı da ikinci aşılarını yaptırmaya davet ediyorum.”

Kaynak: anka