DAVUT GÜLEÇ

ÖZEL HABER

Kayseri’nin Talas ilçesinde bir kadın kooperatifi ve iki derneğin iş birliğinde kurulan ‘Maharetli Eller Pazarı’ pandemi önlemleri kapsamında kapandı. Elde kalan ürünlerin satışı için destek istendi.

Maharetli Eller Kadın Girişimci Üretim ve İşletme Kooperatifi, Kadın İş Birliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) ile Talas Tanıtım, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin iş birliğinde kurulan ‘Maharetli Eller Pazarı’ geçen yıl kasım ayında Talas’ın tarihi Harman Meydanı'nda açılmıştı. Pandemi nedeniyle Pazar kapanınca üretilenler depolarda kaldı.

KİGDER başkanı Sema Karaoğlu, tarhanadan erişteye, kıyafetten çiniye, reçel çeşitlerinden pekmeze birçok ürünün olduğunu belirterek şu çağrıyı yaptı:

“Kooperatif üyesi kadınlarımız, pandemi nedeni ile kapalı pazara çıkamıyorlar. Ürettikleri ürünler ellerinde kaldı. Bu ürünleri en kısa zamanda tüketici ile buluşturmak için yol arıyorlar. Bu ürünleri değerlendirebilmek, bu üretici kadınlara destek olabilmek adına ürünleri satın almaya ne dersiniz? Bu ürünleri sattıklarında yüzde 10’unu da iaşe ya da başkalarına yardım için vereceklerini iletmemi istediler. Hadi gelin destek olalım.”

Kaynak: anka