DAVUT GÜLEÇ

Kayseri’de dede ve baba mesleği olan aktarlığı üçüncü kuşak olarak sürdüren Ali Özselamoğlu; ödem, şişmanlık, obezite, zayıf bağışıklık sistemi ile ilgili bilgiler verdi. Özselamoğlu, güvenilir aktarlarla iş yapılmasını, televizyon, mahalle araları, cami önleri, araba arkalarında satılan ürünlere fazla itibar edilmemesini önerdi.

Kayseri’de aktarlık yapan Ali Özselamoğlu, aktarlıktaki dolandırıcılıklarla ilgili açıklamalar yaptı. Özselamoğlu, şunları söyledi:

“Son zamanlarda bizim işe ve sektöre olan ilginin artmasından dolayı mahalle aralarında, cami önlerinde, araba arkalarında çok fazla aktar ürünlerini satmaya yöneliyorlar. Halkımızı uyarımız, düzenli, güvenilir, yeri adresi belli işyerlerinden alışveriş yapmalarını öneririz.

Modern tıp ve alternatif tıp aynı sektörde ilerlemektedir. Müşterilerimize bizim uyarımız sahtekarlara, bu iş üzerine iş yapan şahıslara itibar etmemeleridir. Televizyonlarda birçok sahtekarlığı yaptırıyorlar. Kapsüller sattırıyorlar, aktar ürünleri sattırıyorlar. Halkı dolandırmaya yönelik birçok reklama imza atıyorlar. Halkımızı daha bilinçli olmaya uyarıyoruz.

“COVİD 19’A KARŞI UDİ HİNDİ VE YAĞI ÖNE ÇIKTI”

Kayseri’de üçüncü kuşak olarak hizmet veren baharatçı ve baharatçılar dükkanında hizmet vermekteyiz. Covid rahatsızlığının artmasından dolayı müşterilerimizin en çok rağbet gösterdikleri ürünlerin başında, Udi hindi ve udi hindi yağı gelmektedir. Udi hindi tozunu sabah ve akşam bir bardak sıcak suya bir çay kaşığı atarak tüketebilirler.

“BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN”

Ayrıca yağını da bir su bardağına bir çay kaşığı kadar damlatıp sabah ve akşam gargara yaparak ister tüketebilirler ister yoğurda katabilirler. Bunun haricinde bağışıklık sisteminin artmasından dolayı zerdeçal, zencefil, keçiboynuzu tozu, arı sütü, polen bunlarda bağışıklık sistemini artırmasında faydalıdır.

“HAVALAR SOĞUDU BU BİTKİLERE İLGİ ARTTI”

Havaların soğumasıyla beraber en çok tercih edilen şifalı bitkilerin başında ıhlamur, kuşburnu, nar çiçeği, küsküt otu, ada çayı, dağ çayı olarak tüketilen şifalı bitkilerimiz mevcuttur. Müşterilerimizin en çok ilgi gösterdiği kış aylarındaki ürünlerin başında keçiboynuzu pekmezi gelmektedir. Bağışıklık sistemi için en başta gelen bitkilerin başındadır. Onun haricinde polen, arı sütü, propoli, üzün pekmezleri en tercih edilen ürün sıralamasında birinci sırada gelmektedir.

“DENGELİ BESLENMEYE TAKVİYE”

Dengeli beslenen insanlarla ilgili bizim burada sallama çaylarımız vardır. İçinde kratin, nekartin takviyeli onları kullanmalarını öneririm.

ŞİŞMANLIK VE OBEZİTENİN İLACI OTLAR

Şişmanlık ve obezite denen rahatsızlıklar için son zamanlarda en çok sattığımız ürünlerin başında zayıflama çayları ve kabızlık çayları gelmektedir. Bu ürünlerin içerisinde, açlık otu, sinameki, rezene, funda yaprağı, yeşil çay, biberiye, keten tohumu ve make çayı vardır. Bunlar karışım şeklindedir. Yemeklerden yarım saat önce bir su bardağına bir çay kaşığı atılıp sabah bir, akşam bir rahatlıkla içebilirler.

ÖDEM İÇİN KARIŞIM ÇAYLAR

Onun haricinde ödem çayları vardır. Onlarda kiraz sapı, mısır püskülü, altın otu, kırkilit yaprağı karışımı çaylarımızdır. Ödem insanlardaki kilo fazlalığından dolayı zorluk çektiklerinden dolayı, en çok sattığımız çayların başında gelmektedir.

FİYATLAR: 10 GRAMI 5 TL’DEN 35 BİN LİRAYA KADAR

Fiyatlarımızda şu şekildedir. 100 gramı 5 lira ürünümüzde vardır, 100 gramı 200 Tl olan ürünümüzde vardır, 100 gramı 3,5 milyar olan ürünümüzde vardır. Tavanda en çok rağbet gören safrandır. 10 dönüm arazide 100 gram çıkmaktadır. Fiyatı 35 bin TL’dir. Yaklaşık olarak 300’ün üzerinde çeşidimiz mevcuttur. Yüzde 50’si, 60’ı çok rağbet gören ürünler. Yüzde 50’si biraz daha az. Kişiye göre değişiyor.”

Kaynak: anka