DAVUT GÜLEÇ

Kayseri’de hafta sonundan bu yana etkili olan kar yağışı ve tipinin cuma günü sabah saatlerine kadar devam edeceği belirtildi. 640 mahalleye giden yollar açılmasına rağmen kısa süre sonra tekrar kapanıyor.

Kayseri genelinde yoğun kar yağışı ve tipi akşam saatlerinde yeniden etkili olmaya başladı. Kar yağışının cuma günü sabah saatlerine kadar devam edeceği; hava sıcaklığının da 6 ile 10 derece azalacağı belirtildi. Kayseri Valisi Şehmus Günaydın sosyal medya hesabından, hamile, engel ve gazi çalışanların çarşamba günü izinli sayılacağını açıkladı.

Kayseri’nin çevre illerine ulaşım zaman zaman aksıyor. Hava sıcaklığı gündüz eksi 5’e kadar düşerken gece eksi 14 dereceyi buldu. Kocasinan ve Melikgazi dışındaki 14 ilçeye bağlı 640 mahalle yolunun büyük bölümünde yollar açılmasına karşın yeniden kapanıyor. Karla mücadele ekipleri yolları açık tutmak için aralıksız çalışırken, tuzlama çalışmaları yapılıyor.

Kar kalınlığı Erciyes’te 2 buçuk metreyi, şehir merkezinde 30, yüksek mahallelerde ise 50 santimetreyi buldu. Akşam saatlerinde Hasan Dağı eteğinde mahsur kalan 4 kişi, AFAD ekiplerince kurtarıldı. Yetkililer zorunlu olmadıkça sokağa ve trafiğe çıkılmaması uyarısı yaptı.

Kaynak: anka