DAVUT GÜLEÇ

Yoğun kar yağışı ve tipi Kayseri ve çevresinde etkili oluyor. Kayseri’nin çevre illerle ulaşımını sağlayan yollar zaman zaman kar ve tipi nedeniyle kapanırken, Tomarza, Pınarbaşı, Sarız, Akkışla, Sarıoğlan, Bünyan’da birçok mahalle yolu da ulaşıma kapandı. 

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü / Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, bugün ve yarın Kayseri merkezle birlikte Tomarza, Pınarbaşı, Sarız’da kuvvetli kar yağışı ve tipinin etkili olacağını hava sıcaklığının gece eksi 14, gündüz eksi 4 dereceye kadar düşeceğini bildirdi.

Yapılan uyarıda, "Kayseri genelinde beklenen kar yağışlarının; akşam saatlerinden itibaren Doğu ve Güneydoğu kesimlerde Kuvvetli, yer yer Yoğun olacağı, zaman zaman Kuvvetli Rüzgâr ile birlikte tipi şeklinde görüleceği tahmin edilmektedir. Oluşması muhtemel risklere (Ulaşımda aksamalar, Görüş mesafesinde daralma, Çığ, Buzlanma ve Don vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir" denildi.

Bu arada Kayseri’nin Kahramanmaraş, Sivas, Malatya, Yozgat, Erciyes, Nevşehir, Ankara, Niğde, Aksaray karayollarında yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar ve zaman zaman kapanmalar da yaşanıyor. Belediye ekipleri ve avcılar ise, yaban hayvanlarının şehir merkezlerine inmemesi için dağ ve tepelik bölgelerde yemleme yapıyor. 

 

Kaynak: anka