DAVUT GÜLEÇ

Türkiye’nin önemli dağ turizmi merkezlerinden Erciyes, sıcaklardan kaçanlara ev sahipliği yapıyor. Erciyes’in Tekir yaylasındaki gölet çevresinde kurulan çadırlara yerleşen vatandaşlar, doğanın tadını çıkartıyor.

Erciyes’te kurulan çadırlardan birine yerleşen bir vatandaş “Kayseri çok sıcak. Sürekli Kayseri’den Erciyes’e geliyoruz. Suyu, havası, kendisi güzel. Erciyes’e herkesin gelmesini tavsiye ederiz. Çadırlarda çok güzel olmuş. Yapanların ellerine sağlık 2-3 gün kalmayı düşünüyoruz” dedi. Kayak antrenörü Veysel Değirmenci ise şöyle konuştu:

“YÜKSEK RAKIMDA MUTLULUK HORMONLARI FAZLALAŞIYOR”

“Erciyes’teki yüksek rakımda yaşamak, yaylalar, dağlar olsun, yaşamak insan sağlığına çok faydalıdır. Yapılan araştırmalarda, yüksek rakımlarda yaşayan insanların, günlük, haftalık, aylık ya da spor faaliyetleri olarak yaşayan insanların hücreleri yenileniyor. Alyuvarlar fazlalaşıyor. Kırmızı kan, daha da kırmızılaşıyor. Mutluluk hormonları fazlalaşıyor. Dolayısıyla bin bir çeşit faydası var. İnsanlara tavsiye ediyor ve gelmelerini arzu ediyoruz. Yüksek rakımda yaşayan insanlar, tatil, spor, konaklama olabilir mutlaka gelmelerini öneriyoruz. İnsanlar dağlarda yaşadığı zaman reçetesiz ve doktorsuz yaşamaları için dağlara, yüksek rakımlara gelmelerini tavsiye ediyoruz.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Vatandaşın sözleri

* Veysel Değirmenci’nin anlattıkları

* Diğer detaylar

 

 

Kaynak: anka