DAVUT GÜLEÇ

Kayseri Ticaret Odası (KTO), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Hızlı Desteklerinden üst düzeyde yararlanılması amacıyla, bilgilendirme semineri düzenledi.

KOSGEB İl Müdürü Ahmet Özbekler, Covid-19 pandemisi kapsamında Dünya Bankası ve Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) desteği ile uygulanan programın, işletmelerin finansal güçlerini artırmayı amaçladığını söyledi.

Özbekler, mikro ve küçük ölçekli işletmelerinin faaliyetlerini sürdürmek ve salgının başlangıcından itibaren istihdamlarını korumalarını sağlamak için çıkarılan hızlı kredi destek programından yararlanmanın ana unsurunun imalatçı olmak olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

“Öncelikle imalat sektöründe faaliyet gösteren; 2019’da en az 75 bin TL net satışının olması, 2020 yılının ilk 5 ayında 2019’un ilk 5 ayına kıyasla en az yüzde 25 ve daha fazla gelir kaybına uğrayan mikro ve küçük işletmeler ile 2017 ve sonrasında kurulmuş imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel AR-GE sektörlerindeki yenilikçi genç mikro ve küçük işletmeler yararlanabilir.”

SON BAŞVURU TARİHİ 21 MAYIS

Programın en önemli özelliğinin ise işletmelere kullandırılacak geri ödemeli desteğin teminatsız ve faizsiz bir şekilde olacağının altını çizen Özbekler, “Mikro işletmeler 30 Bin TL’ye, küçük işletmelere 75 bin TL, Yenilikçi genç işletmelere ilave 25 bin TL destek verilecektir. Son başvurular online olarak 21 Mayıs tarihinde sona erecektir. Destek programı ilk 3 yıl ödemesiz. Daha sonra 4’er ay dönemler halinde 6 taksitte toplam 5 yıl içerisinde işletmelerimiz bunu kapatabilecek” dedi.

“SON GÜNE BIRAKMAYIN”

Özbekler seminerde, Kayseri’de başlatılan imalatçı mikro ve küçük işletmelere yönelik hızlı kredi destek programına ilginin yoğun olduğunu dikkat çekti başvuruların son güne bırakılmamasını önerdi.

Kaynak: anka