DAVUT GÜLEÇ

Türkiye’nin ilk yataklı lüks tren turu olacak Kapadokya Ekspresi için Kayseri Valisi Şehmus Günaydın başkanlığında toplantı düzenlendi.

Valilik makamında gerçekleşen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı Murat Atik, Sun Group İşletme Müdürü Mustafa Orman ve Cappadocia Mice Başkanı Ertan Demirbaş katıldı.

Toplantıda, tren yolculuğu ile birlikte çok daha geniş çerçevede çok daha fazla turiste ulaşmanın planlandığı proje hakkında fikir alışverişi yapıldı. Türkiye ekonomisine katkı sağlamak ve turizm amaçlı planlanan proje, çevre illeri de kapsayacak. Yataklı lüks tren, İstanbul Sirkeci garından kalkacak ve Kayseri’de duracak. Beş yıldızlı otel şeklinde vagonlardan oluşacak trende seyahat eden turistler, Kayseri ve çevre illeri gezecek, tarihi ve turistik yerleri keşfedecek.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi aracılığıyla HIS Türkiye ile Sun Group arasında gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk Yataklı Lüks Tren Turu projesinin imzaları, geçen aylarda İstanbul'da atılmıştı.

 

 

Kaynak: anka