DAVUT GÜLEÇ

Soğuk ve kar yağışlı hava Kayseri ve çevresinde hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışının yanı sıra, tipi, kuvvetli rüzgar, soğuk hava, don ve buzlanmanın etkili olduğu Kayseri şehir merkezinde kar kalınlığı 25 cm, Erciyes'te 2 metreyi buldu. Kar yağışının aralıklarla perşembe gününe kadar devam edeceği, hava sıcaklığının gündüz eksi 6, gece eksi 18 dereceye kadar düşeceği belirtildi.

Kayseri'nin çevresinde bulunan Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Yozgat, Ankara, Niğde, Aksaray, Nevşehir gibi illerle bağlantısı yoğun kar yağışı, tipi, sis nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor. Ekiplerin açtığı yollarda ulaşım zaman zaman kontrollü olarak veriliyor. Karla mücadele ekipleri yolları açık tutmak, yollarda mahsur kalanları kurtarmak için mücadele ediyor.

Kayseri'nin 16 ilçesine bağlı 714 mahallesinden 600'e yakınının yolları ulaşıma kapalı bulunuyor. Kayseri-Erciyes-Develi yolu ise açıldıktan kısa süre sonra yeniden kapandı. Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, sosyal medya hesabından zorunlu olmadıkça yola çıkılmaması uyarısında bulundu.

 

Kaynak: anka