Kartal Belediyesi; Kartallıların yeşil ve doğayla buluşması için yeni park yapımı ve var olan parkların yenilenmesi çalışmalarını hızlandırdı.

Covid-19 pandemisi nedeniyle yeşil alan miktarının vatandaşlar için önemi bir kez daha ortaya çıktı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ilçe genelindeki yeşil alan ve park sayısını artırmak için proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yakacık Mahallesi’ndeki Bayram Demirkol Parkı yenilenerek hizmete açıldı. Atalar Spor Tesisi ve Karlıktepe Mahallesi Çamlık Parkı olmak üzere Kartal’da bulunan yeşil alan ve parklar yeniden düzenlendi ve kullanıma açıldı.

Yenilenen parklara yeni çimler serildi. Çocuk oyun alanlarındaki kum zemin kauçukla değiştirildi. Yeni yürüyüş alanları oluşturuldu. Hizmete giren Atalar Spor Tesisi ile yeni bir kafeterya ve spor sahası ilçeye kazandırıldı. Bayram Demirkol Parkı’nda bulunan kafeterya da yenilenerek kullanım alanı büyütüldü.  Yürüyüş ve koşu parkurları yapılarak, oturma - dinlenme alanı, çocuk oyun alanı, mevcut amfi alanı ve havuz çevresinin zemini değiştirildi.

Kaynak: anka