İstanbul'un Kartal ilçesinde, tüm Türkiye genelinde uygulanmaya başlanan kademeli normalleşme süreciyle birlikte açılan lokanta, kafe ve restoranlara yönelik denetimler artırıldı.

Kartal Belediye'sinden yapılan açıklamaya göre, İlçe zabıta ekipleri, yeniden müşteri almaya başlayan lokanta, kafe ve restoranlara yönelik sıkı denetimlere başladı.

İlçe genelinde yapılan denetimlerde iş yerlerinin ve vatandaşların maske, mesafe ve hijyen gibi kurallara ne derecede uydukları tespit edildi. İş yerleri eksiklikler konusunda uyarılarak, gerekli tedbirlerin alınması istendi. Denetimlerin ve kısıtlamaların halk sağlığının korunması için yapıldığını hatırlatan Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ortak kullanım alanlarında vatandaşların temas edebileceği bölümlerin dezenfekte edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Zabıta ekipleri iş yerlerinde özellikle tek kullanımlık ürünlerin tedarik edilmesini istedi.

İş yerlerindeki dezenfektan makineleri ve doluluk oranları tek tek kontrol edilirken, masalar arasında yeterli mesafe bırakılması konusunda da denetlemeler yapıldı. Zabıta ekipleri maske ve ateş ölçümü konusunda iş yerlerine uyarıda bulundu.

 

Kaynak: anka