Kartal Belediyesi ve Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ile yapılan ortak protokol kapsamında Kartal Bilim ve Teknoloji Hangarı’nın proje tanıtım toplantısı 27 Kasım'da yapılacak.

Kartal Belediyesi, teknolojinin yeniliklerinden yararlanmak isteyen çocuklar, gençler, uzmanlar, eğitimciler ve vatandaşlar için Kartal’da hizmete sunulacak olan bilim ve teknoloji merkezi için hazırlıklara başladı. Kartal Belediyesi ve Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi arasında düzenlenen ortak protokol doğrultusunda yapılacak olan merkezde teknolojinin gündemi yakinen takip edilirken, yazılım, kodlama üzerine de uygulamalı olarak eğitimler verilecek. Sektör ve bölge ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan, içerisinde uygulamalı eğitim modülleri, ortak çalışma alanları, açık hava etkinliklerinin yapılacağı sosyal alanların bulunduğu bir yaşam merkezi de olacak.

Kartal Bilim ve Teknoloji Hangarı’nda verilen eğitimlerin yanı sıra kurslar ve etkinliklerde yer alacak. Merkez de uygulamalı Eğitimler (Asansör, Yürüyen Merdiven, Mekanik Tesisat, Enerji, PK Eğitim Modülleri, Yangın Tesisatı, Kaynak, PLC, İmalat, Otomasyon, Apartman Görevlileri Eğitimleri, Çocuklara-Gençlere Dönük Eğitimler vb.) ile Üretkenlik Atölyeleri (3D Yazıcı ve Tasarım Atölyesi, Talaşlı Modelleme Atölyesi, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Analiz Atölyesi, Çocuklar İçin Robotik Kodlama Atölyesi, Toplumsal 5.0 -IOT,Sanal Artırılmış Gerçeklik, RTU PLC, Elektro Hidrolik Pnömatik, Robotik- Atölyesi, Makina Garaj, Hackathon, Çocuklara Dönük Deney Bilim Atölyesi, Emekli Mühendislerle Mentörlük Atölyesi vb.) hayata geçirilerek teknolojinin getirdiği yenilik ve gelişmeler yer alacak.

Bilim ve teknolojiye dönük sertifikalı/sertifikasız eğitimlerin yanı sıra, sunumların planlanması, atölye fonksiyonlarının geliştirilmesi, yapılan çalışmalardan kamunun yararlanması noktalarında da Kartal Belediyesi ve Makina Mühendisleri Odası ortaklaşa hareket edecek.

 

Kaynak: anka