Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde pandemi koşullarına uygun olarak alınan tedbirler eşliğinde düzenlediği 19 Mayıs etkinlikleri, Atatürk Anıtı’na sunulan çelenk töreninin ardından Kartallı Kazım Meydanı’ndan başlayarak Kartal Meydanı’nda devam eden kutlamalarla doyasıya yaşandı. 

19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımını atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği bayramın 102. yıl dönümü kutlamaları kapsamındaki çelenk törenine; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mahmut Serkan Sağbili, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mahmut Serkan Sağbili ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel tarafından çelenk sunuldu.

Kartallı Kazım Meydanı’nda başlayan kutlamalarda bando takımı eşliğinde üstü açık gezi otobüsüyle, motosiklet ve vosvos konvoyları 19 Mayıs coşkusunu vatandaşlara doyasıya yaşattı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, konvoya üstü açık gezi otobüsüyle katılarak Kartallı komşularıyla birlikte bu özel günü marşlar eşliğinde kutladı. Vatandaşları selamlayan Başkan Yüksel, birlik ve beraberlik ruhunun ilçe genelinde yaşandığını söyledi.

19 Mayıs coşkusunu kutlayan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel şunları söyledi:

"Tüm komşularımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. 19 Mayıs bir ruhtur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vatan savunması için yaktığı meşaledir. Atatürk, bu büyük mücadeleyi de Cumhuriyet’le taçlandırmıştır. Biz gençler de onun tarif ettiği gibi hem sporda hem bilimde hem yönetimde her kademede bir adım daha ileri gidebilmek için elimizden gelen bütün mücadeleyi vereceğiz. Kartal’da gençlerimizin nefes alabilecekleri, spor ve aktivite yapabilecekleri yeni alanları yaratıp onları spora ve bilime teşvik etmek için Gökhan ağabeyleri elinden geleni yapacak. 19 Mayıs coşkusunu Kartal’ın her noktasında yaşatıyoruz. Pandemi var, kısıtlamalar var fakat bu durum bayram coşkumuza engel değil.”

Kaynak: anka