Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanları, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İstanbul Eğitim ve Şube Müdürlüğü tarafından uzmanlara yönelik düzenlenen eğitime katıldı.

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı personeline, AFAD’ın İstanbul Yeşilköy yerleşkesinde yer alan deprem simülasyon binasında, eğitim kulelerinde, dalış havuzlarında ve enkaz tüneli gibi birçok binada “Arama-Kurtarma” eğitimi verildi.

Profesyonel personel tarafından afetlerin önlenmesi ve zararlarının azaltılması, tehlike ve risklerin önceden tespit edilmesi, afetlere etkin bir şekilde müdahale edilmesi, koordinasyonun sağlanması ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının süratle tamamlanması amacıyla gerçekleştirilen eğitimlerde teknolojik ekipmanlar kullanıldı.

KARTAL BELEDİYESİ’NİN 400 AFET GÖNÜLLÜSÜNE VERDİĞİ EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanları, aldıkları kapsamlı eğitimler ışığında bir yandan da Kartal’ın 20 mahallesi için seçilen 400 kişilik "Afet Gönüllüleri" ile bir araya gelerek düzenli olarak Afet Farkındalık ve Acil Müdahale eğitimleri veriyor.

Teorik ve uygulamalı olarak iki aşamada düzenlenen eğitimlerde Kartallı afet gönüllülerine olası bir afet anında görevlerini daha hızlı ve eksiksiz yapmalarını sağlamak amacı ile yıkılan, çöken veya hasar alan binalarda ne yapmaları gerektiği, yaşanması muhtemel diğer afet durumlarında ne yapmaları gerektiği ile arama kurtarmanın aşamaları öğretiliyor.

Kaynak: anka