Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kurban Bayramı dolayısıyla ziyaret ettiği memleketi Erzincan’da bir dizi festival düzenlenmesi için girişimde bulunacağı sözünü verdi.

Başkan Gökhan Yüksel, Erzincan’daki temaslarının ardından Erzincan Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Yüksel, Cemiyet Başkanı Muzaffer Koşan ve basın mensuplarına gerçekleştirdiği ziyaretlerle ilgili bilgi verirken “İstanbul-Erzincan arasındaki köprünün daha gelişmesi ve Erzincan’ın güzelliklerinin İstanbul'a ulaştırılması konularında fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

Bölge sorunlarının çözülmesinin Türkiye ekonomisine yapacağı katkılara dikkat çeken Yüksel, şunları söyledi:

"BÖLGEDE CİDDİ SU SORUNU ODLDUĞUNU GÖRDÜK"

"Erzincan Valisine, Erzincan Belediye Başkanına, göreve yeni gelen Emniyet Müdürüne ziyaretlerim oldu. Ardından üniversitemizi ziyaret ettim. Erzincan merkezde olan bazı muhtarlarımızla bir araya gelme şansımız oldu. Muhtar arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bu sohbetlerimizin konusu Erzincan oldu.

Akabinde Kartallı olan, Kartal'da geçmişi olan birkaç tane sanayi bölgesindeki iş adamlarımızı da ziyaret ettik. Sohbetlerimizin tamamında Erzincan’ımızın ismini daha iyi noktaya nasıl getirebiliriz, hangi noktalarda birkaç adım atabiliriz diye somut konularda konuştuk. Bu sohbetlerimizin bir kısmında bazen konumuz şelale oldu. Çağlayan'ın güzelliği, bazen Ergan Dağı'ndaki kış turizminin daha iyi noktaya gelebilmesi ile ilgili konuştuk. Bir gün sohbetimiz Kemaliye oldu. Kemaliye’nin güzellikleriydi. Ama ana sohbetlerin tamamında bir 'su sorununun' olduğunu gördük. Kuraklığın getirmiş olduğu aksaklıklar, Fırat'ın kuruması, Kemaliye’deki su debisinin düşmesi, ‘bunlarla ilgili acaba atılabilecek adımları nelerdir’ bunları konuştuk.” 

"BÖLGENİN GELİŞMESİ İÇİN ATILMASI GEREKEN ADIMLAR VAR"

Gökhan Yüksel, bölgenin gelişmesi için atılması gereken adımlar olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu:

"Hem mülki amirimiz ile konuştuk hem de diğer arkadaşlarımızla konuştuk. Erzincan’ın güzelliklerini İstanbul'a nasıl ulaştırabiliriz, hangi festivalleri yapabiliriz? Bu isimleri büyütebilmek için Erzincan'dan İstanbul'a gelindiği zaman Kartal’ın bir durak olduğunu tekrar hatırlatırız arkadaşlarımıza.

Çünkü Kartal'da 500 bin insan yaşıyor bunun yaklaşık 70-80 bini Erzincanlı hemşerilerimiz. Dolayısıyla yapılabilecek, Erzincan'ı öne çıkartacak işler ile alakalı hem kültür-sanat faaliyetleri hem turizm anlamında hem aklınıza gelebilecek öne çıkarmamız gereken diğer konuları ile ilgili de seminerler, fuarlar, tanıtım günleri, bunlardaki sorumluluklarımızdan bahsettik ve önümüzdeki yaza da bu pandeminin sıkıntılarını aştıktan sonra Erzincan'da yapabileceğimiz etkinlikler ile alakalı konuştuk.

Mesela işte belki bir Çağlayan'da, Mollaköy’de ya da Altınbaşak’ta kısacası Erzincan'ın herhangi bir noktasında bir hemşerilik buluşması, kardeşliğin şehri Erzincan'da bir festivaller serisini yapmanın sohbetini yaptık. Bölgemize çekebileceğimiz yatırımlarla ilgili İstanbul'da Erzincan'da olan dostlarımıza bunu aktaracağımızı, bir heyetle bir daha geleceğimizin sohbetini yaptık. İstanbul’dan büyük turizm acenteleriyle bir ziyaret, aldığımız kararlardan bir tanesi mesela."

Erzincan'da tarım ve hayvancılığın iyi noktada olmadığını, geçim sıkıntısının önemli bir sorun olarak öne çıktığını vurgulayan Yüksel, bunları da ilgili mercilere ileteceğini söyledi.

 

Kaynak: anka