TACETTİN DURMUŞ

Kars Gençlik Merkezi ile Türkiye Satranç Federasyonu Kars İl Temsilciliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programları kapsamında, 7-29 yaş arası satranç turnuvası düzenlendi. Kars Gençlik Merkezi'nde iki gün süren eden turnuvada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. 

Covid-19 salgınının ardından ilk defa yüz yüze gerçekleştirilen satranç turnuvası, pandemi tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi. Türkiye Satranç Federasyonu Kars İl Temsilcisi, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Biyokimya Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Atakişi, Kars Gençlik Merkezi ile birlikte düzenledikleri turnuvanın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildiğini söyledi. 

"KARS'TA SATRANCA İLGİ ARTIYOR"

Kars’ta satranca ilginin her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken Atakişi, şu açıklamayı yaptı:

“Satranç turnuvası 10 yaş ve altı, 14 yaş ve altı gençler ile 15 yaş üstü serbest olmak üzere 3 kategoride yapıldı. Turnuvaya 23 erkek 6 kız olmak üzere 29 sporcu katıldı. Turnuvamız 29 Ağustos'ta başladı ve 30 Ağustos'ta son turlar oynandı. Turnuva sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi. Kars'ta yaklaşık bir buçuk senedir pandemi nedeniyle bu türden etkinlikler yapılamıyordu. Uzun süre sonra ilk defa yüz yüze satranç turnuvası yapıyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi yeniden sahalara aldık. Eğer yaz tatili olmasaydı ve okullar da açık olsaydı daha fazla katılımcı olacaktı. Kars’ta satranca olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu da bizleri oldukça mutlu ediyor.”

Turnuva sonunda 10 yaş ve altı kategorisinde; Hamit Berat Tüvel 1’inci, Umut Othan 2’nci, Egemen Doruk Sömen, 3. oldu. 

14 Yaş ve Altı Kategoride; Utku Çağan Acay 1., Bahar Ece Atakişi 2., Deniz Ercan 3. oldu.

Açık (14 Yaş ve Üstü) Kategoride ise Baran Bingöl 1., Muhammed Alpaslan Şahin 2., Yalçın Akbulut da 3. oldu.

Turnuvada dereceye girenlere ödülleri; Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu, Gençlik Spor İl Müdürü Nedim Aslan, Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, Genlik Hizmetleri Müdürü Fahrettin Turan, Spor Hizmetleri İl Müdürü Ömer Saltık ve Kars Satranç Federasyon İl Temsilcisi Emine Atakişi taraflarından verildi.  

 

Kaynak: anka