PERİHAN ERSİN

Karaman Avgan Çimeni bölgesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yaklaşık 1500 metrelik sera çöktü. Serası yıkılan üretici Ramazan Kozan, zararının büyük olduğunu belirtti.

Karaman’da Avgan Çimeni bölgesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yaklaşık 1500 metrelik serası çöken üreticiyi ziyaret eden Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, “Bir taraftan kar ve yağmurun bereketiyle mutlu oluyor, diğer taraftan da doğal afetler yaşıyoruz” dedi. Serası çöken üretici Ramazan Kozan ise zararının büyük olduğunu belirtti.

Serası çöken üreticiyi ziyaret eden Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram olayla ilgili bir video yayınlayarak şunları söyledi:

“Değerli üreticilerimiz yağan bereketli karlardan sonra özellikle hayvan üreticilerimiz ve seralarda oluşan hasarlardan dolayı üreticilerimizi ziyaret etmeye devam ediyoruz. Şu anda Avgan Çimeni’ndeyiz. Yaklaşık 1500 metreye yakın bir seranın çöktüğünü görüyoruz. Burada gördüğümüz kadarıyla 1 metreye yakın kar var. Üreticimiz çok zor durumda. İnşallah devletimiz buradaki sıkıntıları görecektir. Gerekli tespitler yapılarak hepimiz el birliğiyle üreticimizin yarasını sarmak için uğraşıyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun. Bir taraftan karın ve yağmurun bereketiyle mutlu oluyor, bir taraftan da doğal afetler yaşıyoruz. Tabi bu bölgede seraların yapılması çok zor, devlet teşvikleriyle yapıldı. Üreticimizin tek geçim kaynağı bu seralar. Buradaki üreticilerin mağduriyetini gidermek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hasar tespiti çalışmaları da devam ediyor. Allah üreticimizin yardımcısı olsun."

Serası çöken üretici Ramazan Kozan ise seranın altında domates, salatalık, roka, tere ve ıspanak ekili olduğunu belirterek zararın bu büyük olduğunu belirtti.

 

Kaynak: anka