Sinoplu balıkçı “Tıkandık artık. Devlet büyüklerimize sesleniyoruz. ÖTV’yi sıfırladınız, bizim zaten perişan durumumuz vardı. ÖTV de sıfırlanınca hepten bizi kontak açamaz duruma getirdiniz. Denizde mazotumuz biter diye makinelere yol veremiyoruz” dedi.

Karadeniz’de balık sezonundan beklediği verimi alamadıklarını belirten ve yaklaşık 100-120 personel çalıştıran kaptan Hüseyin Baş, “Şu an yanımızda çalışan sigortalı 100-120 tane personelimiz var. Artık personelin maaşlarını ödeyemez duruma geldik. Bu kadar bozuk bir durum var” dedi.

Sinop Limanı’na demirleyen geminin kaptanı Hüseyin Baş, ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:

“Sezona başlarken 5 TL’ye aldığımız mazot fiyatı şu an da 9.50 TL oldu. Giderlerimiz daha da arttı. Bizim bütün işlerimiz dolara endeskli. Dolardan en fazla etkilenen grubuz. Dolar çıktı 14-15 liraya. Giderlerimiz 2 katına çıktı, artık yetişemiyoruz. Zanaat zaten 1 buçuk 2 ay sürüyor. Bunda da işin rast gitmediği zaman para kazanamıyorsun. 3-5 kayık teknen para kazanıyor, diğerleri masraflara yenik düşüyor. Şu an yanımızda çalışan sigortalı 100-120 tane personelimiz var. Artık personelin maaşlarını ödeyemez duruma geldik. Bu kadar bozuk bir durum var. ÖTV’yi sıfırladılar bizden. Günde 3 buçuk ton mazot yakıyorum. 3 buçuk ton mazot zaten 35 bin TL. Ben 35 bine mazot alınca personelimin parasını nasıl vereceğim? Sigortaları nasıl ödeyeceğim? Böyle bir saçmalık olmaz. Tıkandık artık. Buna bir çare bulunması gerek. Devlet büyüklerimize söylüyoruz, sesleniyoruz. ÖTV’yi sıfırladınız, bizim zaten perişan durumumuz vardı. ÖTV de sıfırlanınca hepten bizi kontak açamaz duruma getirdiniz. Denizde mazotumuz biter diye makinelere yol veremiyoruz.”

 

Kaynak: anka