Karaburun’un en gözde plajlarından biri olan mavi bayraklı Kuyucak sahili ve Karaburun Belediyesi tarafından işletilen Kuyucak Kafe, baştan sona yenilenerek vatandaşların hizmetine sunuldu.

Tertemiz denizi ve sakin ortamı ile özellikle hafta sonları halkın yoğun ilgisini çeken Kuyucak’ta yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçenin yeni cazibe merkezi olacak Kuyucak Sosyal Tesisleri’ni özenle projelendirdiklerini söyledi.

Mart ayı ortasında başlayan çalışmaları, 21 gün süren tam kapanma dönemine rağmen yaz dönemine yetiştirdiklerini hatırlatan Erdoğan, tesiste 700 metrekarelik çim alan, standartlara uygun plaj voleybolu sahası, yoga alanı, dış mekân satranç oyunu, spor alanları, kafe, şezlong ve oturma alanlarının yanı sıra bir de yelken merkezinin yer aldığı bilgisini verdi.

Kuyucak’ın sahil düzenlemesinin seçim döneminde verdikleri sözlerin başında geldiğini hatırlatan İlkay Girgin Erdoğan, şunları söyledi:

“Vaatlerimizden birisini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık yirmi yıldır dokunulmamış durumda olan ve yıpranan hali ile vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan Kuyucak’ı adeta yeni baştan yarattık. Vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın keyifle vakit geçirecekleri keyifli bir alan yaratmış olduk. Bu hizmetleri vatandaşlarımızın vergilerinden oluşlan bütçelerimizle yaptık. Bize emanet ettikleri paraları yine onların refahı için harcadık. Gerek hemşehrilerimin gerekse ilçemize gelen misafirlerimizin bu alanı gözleri gibi koruyacaklarına inanıyorum.”

KURSLAR BAŞLADI

Başkan Erdoğan, yetişkinler ve çocukların yaz tatillerinde hoşça vakit geçirebilmeleri için ücretsiz kurs programları düzenlediklerinin de müjdesini verdi.

Kuyucak Sosyal Tesisi’nde hafta içi Salı ve Perşembe saat 08.30-09.30 saatleri arasında yoga dersleri, 11.00-12.00 arasında voleybol dersleri, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 11.00 – 12.00 saatleri arasında ise trambolinle zumba dersleri yapılıyor.

7-14 yaş arası çocuklar için de Futbol, Voleybol ve Zumba kursları düzenleniyor. Bunlara ek olarak hafta içi her gün 08.30-17.00 saatleri arasında 10-14 yaş grubu çocuklar için de yelken kursu veriliyor.

 

  

Kaynak: anka