Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılan Karaburun Belediyesi'nin standında ilçenin doğal ve ekolojik güzellikleri tanıtılırken, yöresel lezzetler de ikram edildi.

Gaziemir Fuarizmir'de 4 Aralık Cumartesi gününe kadar açık kalacak fuarda Karaburun Belediyesi standı ilgi gördü. İzmir Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptun Soyer de Karaburun Belediyesi’nin ziyaretçileri arasındaydı. Sergilenen ürünler hakkında bilgi alan Neptün Soyer, yöresel lezzetlerden de tattı.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçenin artan turizm potansiyelinin sektörün tüm mensupları tarafından ilgiyle izlendiğini belirterek şöyle konuştu:

"Standımızda ilçemizin güzelliklerini tanıtırken günlük olarak fuara getirdiğimiz Çalkama, Dede Sarığı, Sündürme, Hurma zeytin gibi yöresel lezzetlerimizin yanında keçi peynirimizi, nergis çiçeğimizi, mandalinamızı, el yapımı reçellerimizi misafirlerimizle buluşturuyoruz. İlçemizin doğal dokusunu bozmadan turizm faaliyetlerinin yapılabileceğini göstermek istiyoruz. Doğal, kültürel ve tarihi pek çok güzelliği barındıran Karaburun’un uluslararası platformda da tanıtılması için bu tür fuarlarda yer almak istiyoruz."

Erdoğan, ilçenin ilk kadın belediye başkan adayı olmasının kendisine ayrı bir sorumluluk yüklediğini, özellikle kırsal kesimdeki kadınların gelirini artırıcı projelere önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: anka