TUNAKAN YILDIRIM

Karabük’ün Soğuksu Mahallesi’nde, 2016 yılında başlayan inşaat çalışmaları 2017 yılında tamamlanan, 14 katlı ve 1004 öğrenci kapasiteli TOKİ yurdu; Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilerek, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı üniversite yurdu olarak kullanılacak.

Üniversite öğrencilerinin konaklama sorununu çözmek için Karabük Belediyesi tarafından geliştirilen proje kapsamında; belediye, TOKİ ile anlaşmış ve Soğuksu mahallesine 1004 kişilik öğrenci yurdu yapılmıştı.

Ardından Karabük Belediyesi, talep üzerine yurdu TOKİ Başkanlığı’na devretmişti. Devrinden sonra hizmete açılmayan bina, TOKİ tarafından, 4 Ağustos 2021 tarihinde “yatırım fırsatı” sloganıyla, 32 milyon TL bedel ve açık artırma usulü ile satışa çıkarıldı. 13 Ağustos 2021 tarihinde yapılması planlanan satış, iptal edildi. İptal kararı, talep gelmemesi gerekçesine bağlandı.

AKP Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz ile birlikte 25 Ağustos’ta; söz konusu yurdun Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından alınarak Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun kullanımına verileceğini açıklamışlardı.

Kaynak: anka