TUNAKAN YILDIRIM

Karabük’te bir aile, evlerinin ardiyesini sokak kedilerini yaşatabilmek için tahsis etti. Yaklaşık 30 kediye barınma imkanı sunan Madak ailesi, yardımseverlerden mama yardımı bekliyor.

Karabük’ün Esentepe Mahallesi Ayyüce Sokak’ta müstakil evlerinde ikamet eden Murat Madak ve eşi Züleyha Madak, kızları Ceren İlayda Madak ile birlikte ardiye olarak kullandıkları depoyu sokak kedileri için yuvaya dönüştürdü.

Aile, 3 sene önce sokakta soğuktan ölmek üzere buldukları bir kediyi evlerine aldı. Aradan geçen zaman içinde 30 kedileri oldu. Kediler için ayda yaklaşık 4 çuval mama alan Madak ailesi kendi bütçeleri ile 30 hayvanın bakımını üstlendi. Ardiyeye soba kurarak ısınmalarını da sağlayan Madak ailesi, aynı zamanda rahatça uyuyabilmeleri için de eski kanepelerden yatak yaptı.

‘’BİZİM HİKAYEMİZ 1 KEDİ İLE BAŞLADI ŞU AN 30’A YAKIN KEDİMİZ VAR’’

Murat Madak bu hayvanların bakımı için kimseden maddi beklentilerinin olmadığını sadece hayırseverlerden mama yardımı talep ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Ardiyemize biz yokken burada yavrulamış, biz de onları burada büyüttük. Kısırlaştırma ile alakalı bir bilgimiz olmadığı için bunlar çoğaldı. Şu anda toplamda 28-30 tane kedimiz var. Sokak hayvanlarından aç kalanlarda buraya geliyor karınlarını doyurmaya, onları da burada misafir ediyoruz elimizden geldiğince. Kısırlaştırma olayı bunlar için uygun ama maliyetli bir olay ve bütçemiz maalesef kaldırmıyor. Biz de bu şekilde annelik, babalık yapıyoruz burada."

"EVİMİZİN ARDİYESİNİ SOKAK HAYVANLARINA TAHSİS ETTİK"

Biz yaklaşık 3-4 yıldır bu sokak hayvanlarına bakıyoruz. Kışın üşümemeleri için soba yakıyoruz üşümesinler diye, mamalarını alıyoruz ve görmüş olduğunuz ardiyemizi bunlara tahsis ettik. Koltuklarımızı da koyduk buraya. Herkesten bu duyarlı davranışı bekleriz sokak hayvanlarına karşı.

"DUYARLI İNSANLARDAN SADECE MAMA DESTEĞİ TALEP EDİYORUZ, MADDİ BİR BEKLENTİMİZ YOK"

Aylık 4-5 çuval mama gidiyor. 10 çuval kadar kum gidiyor. İster istemez maddi olarak yıpratıyor. Duyarlı insanlara şu konuda seslenebilirim, mama desteği yapmak isteyenler mama desteği yapabilirler, maddi olarak hiçbir beklentimiz yok. Mama istiyoruz biz sadece."

"BEN 30 KEDİYE AYLIK BİN 500 TL’YE YAKIN MASRAF EDİYORUM"

Mama fiyatlarının pandeminin de etkisi ile 2 katına çıktığını vurgulayan Züleyha Madak ise şunları söyledi:

"Biz yaklaşık 3 yıldır her ay 2 çuval mama alıyoruz. Bazen daha fazla olduğu zamanlar da oluyor. Kışları kömür alıyoruz. Ama pandemi kedileri de vurdu. Orta kalitede bir mamayı ben 100-120 TL’ye alırken şu an 300 TL’yi geçti. Yani ben 30 kediye aylık bin 500 TL’ye yakın masraf ediyorum. Hiç olmazsa mama fiyatları biraz düşse de biz de daha çok kediye el uzatabilsek. Daha kaliteli, sağlık sorunlarına yol açmayacak mamalar alabilsek. Tek istediği bu yavrulara, bu çocuklara, bu bebeklere çok daha iyi şartlarda besleme yapabilmem. Çantamda mama ile dolaşıyorum, daha çok mama olsa ve ben daha çok kediye ulaşabilsem."

Kaynak: anka