TUNAKAN YILDIRIM

Karabük'ün Yenice İlçesi’ne bağlı Değirmenyanı Köyü Alagöz Mahallesi’nde rahatsızlanan yaşlı bir kadın, İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri tarafından ambulansa yetiştirildi.

Yenice İlçesi’ne bağlı Değirmenyanı Köyü Alagözler Mahallesi’ndeki evinde, öğlen saatlerinde nefes darlığı yaşayan 85 yaşındaki Nazife Alagöz'ün yakınları 112 Acil Servis ekiplerini arayarak yardım istedi. İl Özel İdaresi’nin Hamzalar Şantiyesi’nde bulunan saha amirliğinden yardım isteyen 112 Acil Servis ekibine, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin yardım etmesiyle hasta kadın ambulansa yetiştirildi.

Özel idareye ait araçla köye ulaşan ekipler, yaşlı kadını branda sedye ile araca kadar karlı yolda taşıdı. Yaşlı kadın Yenice Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük İl Özel İdaresi ekiplerinin hem karla mücadele de etkili olduğunu hem de köylerde yaşayan vatandaşlara yardımcı olduğunu belirterek; "Yenice İlçemizde ekiplerimiz kar küreme çalışmasına devam ettiği esnada 112 acil servis çalışanlarından saha amirliğimize gelen bir ihbar üzerine, ekiplerimiz bölgeye sevk edildi ve hastalanan teyzemiz, personellerimiz tarafından ambulansa yetiştirildi" dedi.

Karabük İl Özel İdaresi personellerine yapmış oldukları duyarlı davranıştan dolayı teşekkür eden Vali Gürel, "Sorumluluk sahasın da yazın ayrı kışın ayrı çalışan Karabük İl Özel İdaresi personellerimize çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Sağlık çalışanlarımıza da kolaylıklar diliyorum, onlarda kar kış demeden vatandaşlarımızın yardımına koşuyorlar. Bu şekilde ekip ruhuyla devletimiz milletimizin yanında oluyor" dedi.

 

Kaynak: anka