TUNAKAN YILDIRIM

Karabük, Covid-19 ile mücadele kapsamında yüzde 75 aşılama oranıyla mavi kategoriye geçti. Karabük Valisi Fuat Gürel;" Şu anda en önemli şey aşılamayı kendimize ve aile efradına yapıp bu işin de koruma mekanizmasını bir an evvel sağlamamız" dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından 30 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında açıklanan haftalık vaka sayısı yoğunluk oranı 536,50 olan Karabük’te 2.doz aşı oranı yüzde 75’e ulaştı. Kentte mobil ekiplerle şehrin birçok noktasında sürdürülen aşılama çalışmalarıyla Karabük, ikinci doz koronavirüs aşısında yüzde 75'i geçerek mavi kategoriye ulaşırken, kentte aşılama oranlarının arttırılması ve aşı takvimini tamamlamamış vatandaşların bir an önce eksik aşılarını yaptırması ulaşılacak yeni nokta olarak belirlendi.

Son dönemlerde aşılama sayılarında düşme meydana geldiğini belirten Karabük Valisi Fuat Gürel, "Eskiden günde 5 bin kişiye aşılama yaparken son günlerde 200'lere kadar düştüğünü biliyoruz. Burda bazı sıkıntılar olduğunu düşünüyoruz ama arkadaşlarımız özellikle yüzde 75'in üzerine çıkıp mavi kategorisine dahil olmak için 134 noktada aile hekimliklerinde, mobil ekiplerimiz, diğer taraftan hastanelerimizde aşılama imkanı sağladılar. Şu an vatandaşımız gittiğinde çok rahat bir şekilde aşısını olabiliyor. Ama baktık bu randevu sistemiyle bu işler çok fazla yürümüyor arkadaşlarımız şu an aile hekimliklerinde bekliyorlar yani randevu almadan giden vatandaşlarımıza çok rahat bir şekilde aşılama yapılabilmekte" dedi.

10 BİN VATANDAŞ İKİNCİ DOZU YAPTIRMADI

Vali Gürel: ''Birinci doz aşısını yapıp ikinci doz aşısını yaptırmayan birçok insanımız var, 10 binin üzerinde insanımız var. Zamanı geçmesine rağmen yaptırmayanlar da var. İkinci doz aşısını yapıp üçüncü doz aşısını paması gereken insanlar çok daha fazla. 20 binin üzerinde de böyle insanımız var. Şu ana kadar toplam aşılama sayımız  ise 368 bin, bunun birinci dozu 164 bin ikinci dozu 154 bin. Ama bu sürekli bir iş yani şu anda vaka sayıları azalıyor gibi gözükebilir ama daha sonra tekrar artabilir, onun için bir taraftan kendimizi koruyacağız, sevdiklerimizi koruyacağız, vaka sayılarını düşük tutmaya çalışacağız ama diğer taraftan da artık şu anda en önemli şey aşılamayı kendimize ve aile efradına yapıp bu işin de koruma mekanizmasını bir an evvel sağlamamız gerekiyor. Aşı süresi gelmiş olan vatandaşlarımız hızlı bir şekilde en yakın sağlık kurumuna gidip aşısını yaptırsınlar " dedi.

 

 

Kaynak: anka