SERRA TAYLAN

Elazığ’da yoğun kar yağışının etkili olduğu ve kar kalınlığının 2 metreyi aştığı Karakoçan ilçesinde kara saplanan ambulansı jandarma kurtardı. Ayrıca Karakoçan ve Palu ilçelerinde, yollarda mahsur kalan 31 vatandaş da jandarma tarafından kurtarıldı.

Elazığ’da yoğun kar yağışının etkili olduğu ve kar kalınlığının 2 metreyi aştığı Palu ve Karakoçan ilçesinde yolda mahsur kalan vatandaşlar jandarmadan yardım istedi. Bingöl'e hasta götüren 112 Acil Servis ambulansı da Karakoçan-Kığı karayolunun Çıtak köyü mevkiinde yolda kaldı. Yardım çağrısı üzerine bölgeye giden Karakoçan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, hastayı ve sağlık çalışanlarını mahsur kaldıkları yerden kurtardı.

Kayaönü ve Arındık Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri ise farklı bölgelerde hava muhalefeti nedeniyle yolda mahsur kalan 6 araç ile 31 vatandaş için kurtarma çalışması yürüttü. Bölgeye giden ekipler, özellikle tipinin etkili olduğu Kayaönü köyü mevkiindeki donmak üzere bulunan 29 vatandaşı güvenli bölgeye ulaştırdı. Ekipler daha sonra yolda kalan 2 vatandaşı daha kurtardı. Jandarma, 6 aracı da zincir takarak ve kaldığı yerden çıkararak sahiplerine teslim etti.

Kaynak: anka