FERHAT AKGÜN

Tekirdağ Kahveciler ve Büfeciler Odası Başkanı Fahrettin Bayar, pandemi döneminde yaşadıkları ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, “Gerçekten bu insanların artık dayanacak durumu kalmadı. Tedbir alınmazsa bu intiharların artacağını düşünüyorum. Çünkü gerçekten bütün esnaf borç batağında. Devletimizin acil tedbir alması lazım” diye konuştu.

Ekonomik kriz karşısında kahveci esnafının destek alamadığını ve bu yüzden çok zor durumda olduğuna dikkat çeken Bayar, hükümetten bekledikleri desteği göremediklerini aktardı. Bayar, şunları söyledi:

"Sigorta ve Bağ-Kur primlerini ödeyemeyecek durumdayız. Çoğu işletmelerimiz kiracı, yüzde 80’i mal sahipleri ile icralık durumda. Kira almayan mal sahiplerine teşekkür ediyoruz. Kahveciler olarak en azından bir hibe desteği bekliyorduk ama alamadık. 8 ay hiç açılmamak şartı ile kapandık. Kısmen açıldığımızda ise oyunlar yasak olduğu için işler yüzde 10’lara düştü. Gerçekten bu insanların artık dayanacak durumu kalmadı. Tedbir alınmazsa bu intiharların artacağını düşünüyorum. Çünkü gerçekten bütün esnaf borç batağında. Ailesine pazar parası bırakamıyor. Çocuğuna harçlık veremiyor. Evi kira olanlar var. İş yeri kira olanlar var. Ev sahibi kira istiyor. Bu intiharlar umarım artmaz, ama artacağa benziyor. Devletimizin şu an acil tedbir alması lazım.”

 

Kaynak: anka