Kahramankazan Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve sadece farklı engel türlerine sahip bireylerin çalıştığı Kahramankazan Engelsiz Kafe, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde özel bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte, engelli bireyler ve ailelerine hazırladıkları lezzetler ücretsiz olarak ikram edildi.

Kahramankazan Belediyesi tarafından 18 Mart’ta hizmete açılan Kahramankazan Engelsiz Kafe’de, farklı engel türlerine sahip 15 dezavantajlı birey çalışıyor. Kafede, işletmesinden hazırlanan yemek ve içeceklere, bunların müşterilere ikram edilmesine kadar tüm işler dezavantajlı bireyler tarafından yapılıyor.

Engelsiz Kafe’de çalışan tüm engelli bireylerin sosyal güvenceleri Kahramankazan Belediyesi tarafından yapılıyor. Ayrıca, kafeden elde edilen gelir ise burada çalışan engelli bireylere bırakılıyor.

Engelsiz Kafe çalışanları 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli bireyler ve ailelerini ağırladı. Gün dolayısıyla kafe çalışanı dezavantajlı bireylerce hazırlanan lezzetler, misafirlere ücretsiz olarak ikram edildi. Belediye ekipleri yürüme güçlüğü çeken bazı engelli bireyleri de evlerinden alarak kafeye getirdi.  

“ANKARALILARI KAFEMİZİN ENGELLERİ AŞAN LEZZETLERİNİ TATMALARI İÇİN DAVET EDİYORUZ”

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, ilçemizdeki tüm hizmet ve haklardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Unutmayalım ki, yeter ki gönüller, yürekler engelli olmasın. En büyük engel sevgisizlik. Engelleri hep birlikte aşabiliriz” dedi. Engelsiz Kafe’nin işletmesinin engelli bireylerce yapıldığını aktaran Oğuz, “Buradan elde edilen gelir de yine bu kardeşlerimize bırakılıyor. Kafemiz, ilçemize ayrı bir renk kattı. Engeli kardeşlerimizin fırsat verildiğinde tüm engelleri nasıl aştığını gösterdi. Tüm Ankaralı hemşehrilerimizi kafemizin engelleri aşan lezzetlerini tatmaları için davet ediyoruz” dedi. 

“KENDİ PARAMIZI KAZANIYORUZ”

Kafede garsonluk yapan zihinsel engelli Rıza Metin de, kafelerini en iyi şekilde işlettiklerini belirterek, “Dezavantajlı bireylerin de şans tanındığında neler yapabileceğini burada gösteriyoruz. Sosyal hayata katılıyoruz. Kendi paramızı kazanıyoruz” diye konuştu.

Aşçılık yapan görme engelli Devrim Arda Bozkurt ise kendilerine güvenilerek böyle bir fırsat sunulduğu için çok mutlu olduklarını belirterek, “Kendi işimizin sahibi olduk. İşletmemize herkesi davet ediyoruz” dedi.

İki çocuğu da Engelsiz Kafe’de çalışan Emine Sezer ise “Çocuklarımız burada hayata katılıyor. Hayatın bir parçası oluyorlar. Bunun için çok gururluyuz. Bu imkanı sağlayanlardan Allah razı olsun” dedi.

 

Kaynak: anka