BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye’de, Kadirli Gıda Maddeleri Odası Başkanı Durdu Avan, “Elektrik faturalarındaki artış sebebiyle esnafımız belini doğrultmayacak hale gelmiştir” dedi. 

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde esnaf, artan enerji maliyetlerinden dolayı zor günler geçiriyor. Kadirli Gıda Maddeleri Odası Başkanı Durdu Avan ise “İçinde bulunduğumuz derin ekonomik kriz nedeniyle arz ve talep dengesinin bozulması ve nihayetinde elektrik faturalarındaki artış esnafımızın belini doğrultmayacak hale gelmiştir. Esnafımız çok güç durumda böyle giderse hep kapanacak ve en çok pastaneler, dondurmacılar, kafeler, fırınlar, kuruyemişçiler ve kasaplar gibi raf ömrü kısa olan sektörler etkilenmiştir" dedi.

"4-16 BİN ARASI ELEKTRİK FATURASI GELMİŞ"

Kadirli Gıda Maddeleri Odası İkinci Başkanı Nami Nacar ise “Her ay esnaf geziyoruz, bugün sadece kafeleri gezdik. Onların bu ayki elektrik maliyetlerini öğrendik. Şöyle de bir durum var bu ay havaların soğuk olması kış olması münasebetiyle elektrik tüketimi asgari seviyede, öyle olduğu halde yaklaşık 4 ve 16 bin lira arasında değişik elektrik faturaları yansımış arkadaşlarımıza, bu konuda çok mustaripler büyüklerimizden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: anka