Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde belediye önünde, Kemalpaşa Belediyesi’nde çalışan kadınlarla bir araya gelerek kadına karşı şiddete dikkat çekti.

Kemalpaşa Belediyesi Başkan Rıdvan Karakayalı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde belediye hizmet binası önünde Kemalpaşa Belediyesi’nde çalışan kadınlarla bir araya gelerek kadına karşı şiddete ve cinayetlere dikkat çekti.

Başkan Karakayalı protestonun ardından, kadınlara yönelik şiddet ve işlenen cinayetlerin bir an önce durdurulması için her türlü mücadeleyi destekleyeceklerini belirterek şunları söyledi:

"GEREK HUKUKİ GEREK PSİKOLOJİK DESTEĞİ SAĞLIYORUZ"

“Evlerinde, sokakta şiddete uğrayan, şiddet kurbanı olan kadınlarımız için buradayız. Ülkemizde kadının var olabilmesi için öncelikle yasaların düzenlemesi, kadınların her alanda erkeklerle eşit koşullarda yaşayabilmeleri adına kadına karşı şiddetin bir an önce son bulması gerekmektedir. Kadına karşı işlenen suçlarda, cezasızlığın ve iyi hal indirimlerinin iktidar tarafından ivedilikle sonlandırılması gerekiyor. Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin ilanından sonra kadınlarımızın haklarına kavuşması için önemli mücadeleler vermiştir. Bizler de kurucumuzun izinden giderek kadını toplumumuzda yüceltmeliyiz. Kadınların şiddete uğradığı bir ülke değil özgür ve eşit yaşayabileceği bir ülkeyi hep birlikte inşa etmemiz gerekiyor. Belediye olarak ilçemizde başlattığımız bu mücadelede Kadın Danışma Merkezimizde kadınlarımıza gerek hukuki gerekse psikolojik her türlü desteği sağlıyoruz. Kapı kapı dolaşarak kadınlarımıza haklarını anlatacağız.”

KADINLARA BROŞÜR DAĞITILDI

Kemalpaşa’da günün anlam ve önemine ilişkin düzenlenen ikinci etkinlikte, önceki dönem kapatılan ve Başkan Karakayalı’nın göreve gelmesiyle yeniden faaliyete geçirdiği Kadın Danışma Merkezi çalışanları tarafından ilçede 14 farklı noktada, kadınlara, bilgilendirme broşürü dağıtarak sahip olduğu haklar ve Kadın Danışma Merkezi’nin faaliyetleri anlatıldı.

KADIN DANIŞMA MERKEZİ ŞİDDETLE MÜCADELE EDİYOR

Psikolojik danışmanlık, hukuksal danışmanlık, sosyal destek, çocuk gelişimi, aile danışmanlığı ve evlilik öncesi eğitim hizmetleri verilen Kadın Danışma Merkezi’nde yapılan hizmetler ücretsiz olarak sağlanırken uzmanlar başvuran kadın danışanlarla birebir ilgileniyor. Şiddetle mücadelede ise, merkeze başvuran şiddet mağduru kadın vatandaşlara hukuksal, psikolojik destek, sosyal ve ekonomik yönlendirmelerde bulunuluyor.

Son olarak, Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı, Genel İş Sendikası İzmir 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç ve yönetiminin, belediye meclis salonunda, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün tarihinin anlatıldığı ve belediyede kadın çalışanların serbest kürsüde kendilerini ifade edebildiği ‘Kadın İşçi Buluşması’ adlı etkinlik gerçekleştirildi. Panelin ardından birimlerde çalışan tüm kadınlar Başkan Karakayalı ile birlikte, meclis salonundan belediye önüne kadar alkışlarla bir yürüyüş gerçekleştirdi. Etkinlik belediye binası önünde sona erdi.

Kaynak: anka