Kadıköy Belediyesi “Hayata Dönüyoruz” sloganıyla başlattığı açık hava buluşmalarına Uçurtma Festivali’yle devam ediyor. Sosyal mesafe kuralları gözetilerek düzenlenen festival, 26 Haziran Cumartesi, saat 14.00 – 17.00 saatleri arasında Caddebostan sahilinde gerçekleştirilecek. 

Pandemi koşulları nedeniyle, uzun bir aradan sonra Kadıköy’de çocukların ebeveynleriyle birlikte katılabileceği ve gönüllerince eğlenebilecekleri ilk açık hava buluşması olan Uçurtma Festivali,  Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından “Hayata Dönüyoruz” sloganıyla düzenleniyor.

Festivalde Caddebostan sahili boyunca, dört ayrı noktadan aynı anda uçurtmalar gökyüzüne uçurulacak. 

Aileler, kendi yaptıkları uçurtmalar ile festivale katılıp sürpriz hediyeler kazanabileceği gibi belediyenin etkinlik alanında dağıtacağı uçurtmalarla da festivale katılım sağlayabilecek.

Caddebostan semalarında renkli görüntülere sahne olacak festivalin bir de ödül töreni olacak. Jürisi, katılımcılar arasından rastgele seçilecek olan yarışmada, 5 ebeveyn ve çocuğu, uçurtmaların teknik tasarım ve uçuş değerlendirmesini yaparak ilk 3’ü belirleyecek. Buna göre birinci gelen aileye 500 TL, ikinciye 300 TL, üçüncüye 150 TL’lik hediye çeki verilecek.  

 

Kaynak: anka