“Şiddete Karşı Koş” sloganıyla Kadıköy Caddebostan sahilinde düzenlenen Kadıköy Yarı Maratonu’nun kazananları belli oldu. Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği ve 3 bin sporcunun koştuğu maratonun 21K parkurunu kadınlarda Suzan Tunca, erkeklerde ise Getaye Glaw birincilikle tamamladı. Maratonun 10K koşusunda ise kadınlarda Burcu Subatan, erkeklerde Abdullah Tugluk birinci oldu.

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği, Maltepe Belediyesi ve Kartal Belediyesi’nin de destek verdiği Kadıköy Yarı Maraton’u, 18 Eylül Cumartesi günü Spor Festivali’yle açılışını yaptı. Festivale katılanlar, uzman eğitmenler eşliğinde spor ve yoga yaptı, müzik eşliğinde dans etti. Festivalin çocuk koşusu da renkli görüntülere sahne oldu. 90 çocuk, 500 metrelik parkurda uzman koşucular eşliğinde koştu ve bütün çocuklar birincilik madalyasına hak kazandı. 

KADIKÖY YARI MARATONU’NDA SPORCULAR ŞİDDETE DUR DEMEK İÇİN KOŞTU

Kadıköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile 2.23 Organizasyon’un yürüttüğü maraton, 19 Eylül Pazar günü 10 kilometre ve 21 kilometrelik iki parkurda koşuldu. Paralimpik sporcuların da yer aldığı yarışmada koşu severler, doğaya, kadınlara, çocuklara ve hayvanlara yapılan şiddete dur demek için koştu.

Caddebostan sahilde Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın verdiği startla başlayan koşunun 21K parkurunu, kadınlarda Suzan Tunca birinci, Senem Eser ikinci, Serpil Budak üçüncü olarak tamamladı. Erkeklerde ise Getaye Glaw birinci, Tegen Tamerat ikinci, İleman Şinepesov üçüncü oldu.

10K parkurunda ise kadınlarda Burcu Subatan birinci, Damla Çelik ikinci, Umahan Şahin üçüncü; erkeklerde ise Abdullah Tuğluk birinci, Kamil İnak ikinci, Alihan Yılgın üçüncü oldu. Yarışmacılara ödüllerini Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı verdi. 21K koşusunda birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin ve 10K koşusunda birinciye bin, ikinciye 750, üçüncüye de 500 TL para ödülü verildi. 

PATENCİLERDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Kadıköy Yarı Maratonu, sabah saatlerinde patencilerin renkli görüntülerine sahne oldu. Koşu öncesi 200 patencinin katılımıyla paten yarışı yapıldı. Yarışmada genel kategoride kadınlarda Fatemeh Asadi, erkeklerde Armin Jamalvatan birinci oldu.  Yarışmacılara kupa ve madalyanın yanı sıra birincilere 1 bin, ikincilere 750 ve üçüncülere 500 TL ödül verildi.

Kaynak: anka