İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yeşil alanların korunması amacıyla ot biçme ve tırpan çalışmalarına devam ediyor.

Kentleşme ile paralel olarak artan betonlaşma sebebiyle ilçede azalan yeşil alan sayısını arttırmaya ve mevcut alanları da korumaya çalışan İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, tırpan çalışmalarını ilçe genelinde sürdürüyor. Bitkilerin daha kolay büyümesini sağlayan ve görüntü kirliliğini ortadan kaldıran tırpan çalışması ile yol kenarları, yeşil alanlar ve parklar daha kullanışlı hale getiriliyor.

YABANİ OTLARDAN ARINDIRDILAR 

Park, bahçe, oyun alanları ve caddelerdeki orta kaldırım ile yan bantlarda tırpan çalışmalarını programlı olarak sürdüren ekipler, son olarak merkeze yakın mahallelerde kapsamlı bir çalışma yaptı. Program dâhilinde oluşturulan 6’şar kişilik ekipler, Tepeköy mahallesi, Kuruçeşme mahallesi, Kozluk mahallesi, Malta mahallesi ve Alikahya mahallesini yabani otlardan arındırdı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, tırpan çalışmalarına diğer bölgelerde de devam edecek.

Kaynak: anka