İzmit Belediyespor Atletizm Kadın Takımı, Mersin’de gerçekleştirilen Türkiye Kulüpler Kros Süper Ligi Eleme Yarışları’nda dereceye girerek Turkcell Kros Süper Ligi’ne yükseldi.

İzmit Belediyespor Atletizm Takımı, 12 Ocak tarihinde Mersin’de düzenlenen Türkiye Kulüpler Kros Süper Ligi Eleme Yarışları’nda mücadele etti. Başarılı bir yarışmayı geride bırakan antrenörler Turgut Demirkıran ve Abdulselam Karharman önderliğindeki Gülbahar Çetin, Dilan Atak, Derya Kaya, Cansu Çahan, Serra Sude Kökduman ve Tuba Ecirci’den oluşan İzmit Belediyespor ekibi, 6’ncı olarak Turkcell Kros Süper Ligi’ne terfi etme hakkı kazandı. Önemli bir başarıya imza atan temsilcimiz, 26 Ocak’ta Malatya ve 3 Mart’ta Ankara’da 12 takımla düzenlenecek Turkcell Kros Süper Ligi’nde Kocaelini temsil edecek.

HEDEF KUPA

Kocaeli’nin bu ligdeki tek temsilcisi olarak önemli bir başarıya imza attıklarını dile getiren İzmit Belediyespor Kulübü Atletizm Takımı Antrenörü Abdulselam Karharman yarışmalar sonrası, “Takımı son anda kurmamıza rağmen elimizdeki kısıtlı imkanlarla Turkcell Kros Süper Ligi’ne çıkmayı başardık. Hedefimiz öncelikle, ligde başarılı olmak ve 20 Şubat’ta Trabzon’da yapılacak olan 21 km yarı maratonda ilk üçe girerek ilçemize kupa getirmek olacak. Destekleri için İzmit Belediye Başkanımız Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e, Spor İşleri Müdürü Mithat Ağa’ya, Kulüp Başkanı Yusuf Erenkaya’ya ve yöneticilerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

Kaynak: anka