İzmit Belediyesi Genç Girişimciler Merkezi, Aliz Team iş birliğiyle düzenlenen gezi organizasyonunda 7 farklı ülkeden gelen turistlere İzmit’i tanıttı.

İzmit’teki ve bölgedeki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi ve girişimcilerin küresel ölçekte rekabet edebilirliğine katkı sunma hedefi ile hayata geçirilen Strateji Müdürlüğü’ne bağlı İzmit Belediyesi Genç Girişimciler Merkezi ile üyeleri arasında iş birliği tüm hızıyla devam ediyor. İzmit Belediyesi Genç Girişimciler Merkezi ile merkezin üyelerinden Aliz Team kurucusu Ali Akdoğan, yabancı misafirlere yönelik İzmit’in turistik değerlerinin aktarılması ve tarihi yerlerinin gösterilmesi amacıyla gezi düzenledi.

ATATÜRK EVİ İLGİ GÖRDÜ

Pazar günü düzenlenen gezi programına katılan Endonezya, Rusya, Brezilya, Fas, Tunus, Kenya ve Etiyopya gibi ülkelerden gelen toplam 17 misafir, İzmit’in tarihi ve turistik yapısını çok beğendiklerini belirtti. Gezi programı kapsamında; Bağçeşme Şehitlik Korusu, Kapanca Sokak, Atatürk Evi ve Kocaeli Arkeoloji Müzesi ziyaret edildi. Özellikle Atatürk Evi içinde yer alan Atatürk’ün kişisel eşyaları, yabancı turistler tarafından büyük ilgi gördü.

MANCARLI PİDE İKRAM EDİLDİ 

İzmit Belediyesi Genç Girişimciler Merkezi ve Aliz Team ortaklığıyla hayata geçirilen gezinin devamında, yabancı misafirlere Gülümse Kafe’de İzmit’in meşhur lezzeti Mancarlı Pide ikram edildi. Kente hayran kalan turistlere ikramların yanı sıra, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet adına Strateji Geliştirme Müdürü Cemal Taki Şahan tarafından da hediyeler takdim edildi. Düzenlenen organizasyondan büyük memnuniyetle ayrıldıklarını belirten turistler, gezi sonrası Hürriyet’e de teşekkürlerini iletti.

 

Kaynak: anka