İzmit Belediyesi üst yönetimi muhtarları dinledi. İzmit Belediyesi üst yönetimi İzmit’in merkez mahallelerinin muhtarlarıyla Hoşgör Pastanesi’nde bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

İzmit Belediyesi yöneticileri muhtarları dinleyerek gerçekleştirilmesi gereken çalışmalara dair notlar aldı. Programa İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, İzmit Belediyesi Muhtar Hizmet Masası Koordinatörleri Ercan Umutlu, İsmet Kanık, İzmit Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Server Yıldırım, İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ümit Uçar, İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Cemal Derya, İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Kızıl ve İzmit merkezde bulunan mahallelerin muhtarları katıldı.

“UZLAŞMA KÜLTÜRÜ ÖNEMLİ”

Programda konuşan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, “Uzun bir ara sonra bir araya geldik. Pandemi koşullarından dolayı bir dönem program yapamadık. Muhtarlık Müdürlüğümüzdeki koordinasyon ekibimizde arkadaşlarımız muhtarlarımızı bire bir ziyaret ederek dinlediler, sizlerle fikir alışverişi yaparak görüşlerinizi aldılar. İşbirliği, istişare, uzlaşma kültürü çok kıymet verdiğimiz şeyler" dedi.

Yalçın konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bundan sonraki süreçte sizlerle daha sık bir araya geleceğiz. Başkanımızın da tüm muhtarlarımızla bir araya geleceği bir programı ilerleyen günlerde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Muhtarlık Masasında koordinasyon ekibi olarak güzel bir çalışma yürüttük. Bir kişinin İzmit’in 102 mahallesine ulaşması pek mümkün değil. Muhtarlık Masasını daha güçlendirmek adına 4 arkadaşımız daha koordinasyon ekibinden sorumlu olmak üzere atandı.Biz 2022’ye girdiğimiz bu yeni süreçte daha çok paylaşımda bulunalım istiyoruz. Kenti ilgilendiren projeler, yeni fikirler gibi konuları hep birlikte istişare edebiliriz. Her şeyi planlayıp zaman içerisinde sizlerle istişare ederek o uzlaşma kültürüyle bu sürecinde üstesinden geleceğiz. Yönetim yerelde ne kadar yaygın olursa başarının da o kadar hızlı gelebileceğini düşünüyorum."

“ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

İzmit Belediyesi Muhtar Masası Koordinatörlerinden İsmet Kanık şunları söyledi:

“Muhtar Masasındaki arkadaşlarımızla birlikte zaten çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Muhtar arkadaşlarımızla birlikte zaten uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. Muhtarlardan aldığımız talepleri belediyemizin ilgili birimlerine ileterek sorunlarının bir kısmını çözdük, bir kısmını ise 2022 yılına bıraktık.Bulunduğumuz merkez bölgesi ne kadar hizmet getirirseniz getirin sürekli hizmetin devam etmesi gereken bir bölge. Çünkü nüfusu her yıl artıyor. İlk toplantımızı Kuruçeşme bölgesinde gerçekleştirdik. Biz tüm muhtarlarımızla tek toplantı yapmaktan ziyade toplantı daha dar çerçeveli olsun ki fikir alışverişleri daha verimli olsun istiyoruz. Bundan sonraki toplantımızı Bekirpaşa Bölgesi muhtarlarımızla gerçekleştireceğiz."

Konuşmaların ardından İzmit Belediyesi yöneticileri programa katılan muhtarlara rozet takdim etti.

Kaynak: anka