Pandemi dolayısıyla 17 günlük tam kapanmayı fırsat bilen İzmit Belediyesi, kentin dört bir yanında çim biçme ve yabani otlara karşı ilaçlama çalışmalarını başlattı. Birçok noktayı hazır hale getirdiklerini belirten belediye ekipleri, tam kapanma sonrası vatandaşlarını temiz ve sağlıklı yeşil alanlarla kavuşturmak istediklerini ve çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi.

İzmit Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin kapanma sürecinde başlattığı çim biçme ve yabani otlara karşı ilaçlama çalışmalarını birçok mahallede tamamlandı.

En son Tepeköy Mahallesi’nin çevresindeki yeşil alanların bakımı ve çevre düzenlemesini yaparak alanı yaza hazır hale getirildi.

Daha temiz ve yaşanabilir bir İzmit için çalıştıklarını söyleyen Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kontrol dışında uzayan otların ve yollara sarkarak kötü bir görüntü oluşturan yabani otların ilaçlanarak kurutulmasını hedeflediklerini, kısıtlamanın kalkması ile birlikte vatandaşlarını temiz ve sağlıklı yeşil alanlarla karşılamak istediklerini ve bu amaca yönelik çalışmalarını kentin dört bir yanında gerçekleştirmeye devam edeceklerini ifade etti.

 

 

Kaynak: anka