Vatandaşların yaz dönemini daha rahat geçirmesini sağlamak için ilaçlama çalışmalarına tam kapanma sürecinde de devam eden İzmit Belediyesi, Çayırköy Mahallesi’nde kapsamlı ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.

 İzmit Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla birlikte başladığı sivrisinek ilaçlama çalışmalarına tam kapanma döneminde hız kazandırdı. Kent merkezi ve kırsal mahallelerde gece gündüz demeden çalışmalarına devam eden ekipler, vatandaşların tam kapanma döneminde evlerinde rahat bir şekilde vakit geçirebilmeleri adına yoğun mesai harcıyor.

 GÜBRELİK ALANLARDA VE AHIRLARDA

Çayırköy Mahallesi’nde ilaçlama yapan ekipler, çevreye zararsız larva sitler kullanarak su birikintilerinde larva ilaçlaması gerçekleştirdi. Köye giden bağlantı yolları ve köy içi yollarında haşere ve sivrisineklerin üremesini engellemek için ilaçlama makinesiyle çalışma yürüten ekiplerin, Çayırköy sakinlerinin isteklerine göre gübrelik alan ve ahırlarda da ilaçlama yaptı.

 BAYRAMDA DA DEVAM EDECEK

İzmit Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dr. Mehmet Çetinkaya, “Tam kapanmanın yaşandığı günlerde halkımızın evlerinde sağlıklı, rahat rahat oturabilmeleri için gece gündüz demeden Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak ilaçlama mücadelesine tam gaz devam ediyoruz. 102 mahallemizin tamamını programımıza dahil ettik. Ramazan Bayramı’nda da ara vermeden tüm yaz boyunca çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: anka