İzmit Belediyesi, şair Nazım Hikmet Ran’ı, 120’nci doğum gününde Cumhuriyet Parkı Aile Çay Bahçesi’nde düzenlediği ‘7 Beste 7 Şiir’ programı ile andı.

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ‘İzmit Unutmaz’ ve ‘İzmit Şiir Günleri’ etkinlikleri kapsamında, usta şair Nazım Hikmet’in 120’nci doğum günü dolayısıyla anma programı düzenledi.

KYÖD ve Aydili Sanat Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen programda, şairin bestelenmiş olan “Seni Seviyorum”, “Kız Çocuğu”, “Mavi Liman”, “Karlı Kayın Ormanında”, “Ceviz Ağacı”, “Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar” ve “Yiğidim Aslanım” isimli eserleri seslendirildi.

İzmit Belediyesi Koordinatörleri Ozan Aksu ve Hakan Yalçın, Aydili Sanat Derneği Başkanı Suat Özdemir ve yönetim kurulunun yanı sıra vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği programda, müzisyenler Ümit Salih Bolol ve Ulaş İskenderoğlu çaldıkları ritimler ile konuklara keyifli bir akşam yaşattı.

Nazım Hikmet’in programda okunan “Masalların Masalı”, “Ben Senden Önce Ölmek İstiyorum”, “Ayrılış Hikayesi”, “Tahir ile Zühre Meselesi”, “Şehir Akşamı ve Sen”, “Seni Düşünmek” ve “Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni” şiirleri beğeni topladı.

Kaynak: anka