İzmit Belediyesi'nin, Yeşilova’da yeni eğitim döneminde açmayı planladığı Çınar Çocuk Evi’nde istihdam edilecek okul öncesi öğretmenleri; üniversite, sendika ve danışmanlık firmasının hazırladığı soruların yöneltildiği yazılı sınava katıldı.

İzmit Belediyesi kısa süre sonra açılışını yapacağı Yeşilova Çınar Çocuk Evi’nde görev yapacak olan okul öncesi öğretmenlerini belirlemek için ilk değerlendirmeyi yazılı sınavlara göre yapacak. Öğretmenler, iki aşamalı elemelerden sonra işe alınacak.

SIRADA SÖZLÜ MÜLAKAT VAR

Yeşilova bölgesinin önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan Yeşilova Çınar Çocuk Evi’nin yeni eğitim-öğretim döneminde faaliyete açılması ve 3, 4 ve 5 yaşındaki çocuklara kreş hizmeti vermesi planlanıyor.

Çocukların kaliteli eğitim almasını sağlamak, zihinsel ve fiziksel gelişimini desteklemek, sosyal ve sportif becerilerini geliştirmek için çalışacak olan okul öncesi öğretmenleri ilk sınavını İzmit Ortaokulu’nda verdi. Ön elemeyi geçecek olan adaylar, sözlü mülakata davet edilecek.

İzmit Belediyesi ilk etapta Yeşilova Çınar Çocuk Evi’nde çalışacak beş öğretmenin belirlenmesi için bağımsız değerlendirme kurulu sınavları incelemeye başladı. 

Beş kişilik kurul adaylara yöneltilen 16’sı çoktan seçmeli, ikisi klasik olmak üzere toplam 18 soruya verdikleri yanıtları inceleyecek. Sınav soruları ise Kocaeli Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Bölümü, Eğitim-Sen ve dışardan hizmet alınan danışmanlık firmasından alınarak bir havuzda toplandı.

Toplanan sorular arasından 18 tanesi sınavda adaylara soruldu. Değerlendirmelerin ardından sözlü mülakata katılmaya hak kazanan adaylar görüşmeye davet edilecek. Öncelikle Yeşilova Çınar Çocuk Evi’nde çalışacak öğretmenler işbaşı yapacak. 

 

 

 

Kaynak: anka