Aşı olmak isteyen 60 yaş üstü ve engelli vatandaşlara randevu ve ulaşım desteğini sürdürdüğünü ifade eden Kocaeli İzmit Belediyesi, 80 yaşındaki Firdevs Teyzeyi de aşı olmaya götürdü.

İzmit’in Sultaniye Köyü’ndeki 80 yaşındaki Firdevs Özcan’ın talebi üzerine Covid-19 aşı randevusu İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından alındı. Evinden alınarak Kocaeli Devlet Hastanesi’ne götürülen ve aşı işlemi tamamlanana kadar yalnız bırakılmayan Özcan’a eşlik eden belediye ekipleri ardından evine kadar geri götürdü. İzmit Belediyesine teşekkür eden Özcan, “Sağ olun. Allah razı olsun; aşı için İzmit’e götürdünüz, getirdiniz. Her derdime yetişiyorsunuz” dedi. 

Halkın hijyeni için dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ve zorlu süreçten olumsuz etkilenen vatandaşlara psikolojik destek de sunduklarını belirten İzmit Belediyesi, aşı uygulamalarında da halka tam destek olacağını duyurdu. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince, aşı olmak isteyen 60 yaş üstü ve engelli vatandaşların randevuları alınarak, hastaneye kadar belediye tarafından götürüldüğü bildirildi.

 

 

Kaynak: anka