İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Marina'da yüzme kursu eğitimini tamamlayan 6-12 yaş arasındaki 130 çocuğa sertifikalarını verdi. Başkan Soyer, sertifika almaya hak kazanan çocuklara tablet de hediye etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere Çocuk ve Gençlik Merkezi’ne kayıtlı çocuklar ile 30 Ekim'deki İzmir depreminden etkilenen çocuklara yüzme eğitimi verdi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı İzmir Marina’da sekiz hafta süren temel yüzme eğitimine katılan 6-12 yaş arasındaki 130 çocuk, başarı sertifikalarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den aldı. Başkan Soyer, öğrencilere ayrıca tablet de hediye etti.

“BİZ DE ÇOK MUTLU OLDUK”

İzmir Marina'daki yüzme havuzunu çocuklar için yaptıklarını söyleyen Başkan Soyer, “Siz yüzün, yüzmenin tadını çıkarın istedik. O nedenle bu havuzu yaptık. Yaşadığınız mutluluğa ortak olduğumuz için biz de çok mutlu olduk. Şimdi ise derslerinizde başarılı olma vakti geldi. Gelecek haftadan itibaren okullar açılıyor. Her birinizin çok başarılı olmasını diliyorum” dedi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile ortak yürütülen projeyle yüzme kursuna katılan ve yetenekli olan çocuklar su sporlarına yönlendirildi.

“İLK KEZ BELEDİYE BAŞKANI GÖRDÜM”

Öğrencilerden Elif Dicle Altınsuyu, daha önce yüzme bilmediğini, aldığı eğitim sayesinde artık yüzdüğünü belirterek yaşadığı mutluluğu şu sözlerle özetledi:

“Yüzmek çok güzel bir spor. Güzel anlar yaşadık. Katılım belgesi ve tablet de aldık, çok mutlu oldum. Bir de ilk kez belediye başkanı gördüm. Çok güzel bir duygu.”

Elifcan Gülü de Büyükşehir Belediyesi sayesinde kursa başladığını ve yüzmeyi kısa sürede öğrendiğini belirterek, “Yüzmek çok güzel bir duygu. Bu imkânı sağlayanlara teşekkür ediyorum” dedi.

İsmail Efe Cengiz ise “Yüzmeyi bilmek çok eğlenceli. Hem eğlendim hem de öğrendim. Arkadaşlarım ve hocalarımı çok seviyorum” diye konuştu.

 

 

 

Kaynak: anka