İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmirdeniz Projesi kapsamında Alaybey Tersanesi ile Alsancak Limanı arası kıyı kesimine ilişkin hazırladığı imar planlarına, Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi. Proje ile Mavişehir-İnciraltı Kent Ormanı arasındaki 40 kilometrelik kıyı şeridi yeniden tasarlanacak, kıyıya inmeden denizin seyredilebileceği teraslar yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yurttaşların denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla hazırladığı İzmirdeniz Projesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi. Proje kapsamında Alaybey Tersanesi ile Alsancak Limanı arası kıyı kesimine ilişkin hazırlanan imar planlarının 9 Temmuz tarihine kadar askıya çıkarıldığı duyuruldu.

İzmirdeniz Projesi ile Mavişehir-İnciraltı Kent Ormanı arasındaki 40 kilometrelik kıyı şeridini tasarımla yenilenecek. Körfez’in gösteri mekanı olarak kullanılmasını sağlayacak düzenlemeler ve kıyıya inmeden denizin seyredilebileceği teraslar yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi, kıyılara marinalar, iskeleler, yelken kulüpleri, heykeller, engelsiz parklar ve kesintisiz gezinti yolları, bisiklet yolları, özel peyzaj düzenlemeleri, WC ve servis birimleri öneren bu projeyle sadece kıyıları değil, kentteki yaşam biçimini zenginleştirmeyi hedefliyor.

Kaynak: anka